22 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λίβανος: Οχτώ νεκροί από έκρηξη φιάλης αερίου σε εστιατόριο της Βηρυτού

Πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου ήταν αιτία να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σήμερα (30/4) σε εστιατόριο της Βηρυτού, ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών και η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Οκτώ θύματα πέθαναν από ασφυξία μέσα στο εστιατόριο», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI επικαλούμενο τους πυροσβέστες της Βηρυτού.

Explosion in restaurant in Beirut’s Beshara El-Khoury claims the lives of eight peoplehttps://t.co/A0r4HOw7D8#AkhbarAlyawm #Lebanon

— Akhbar Al Yawm (@akhbaralyawm) April 30, 2024

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά σε ένα μικρό εστιατόριο της πρωτεύουσας μετά την έκρηξη που προκάλεσε διαρροή αερίου, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο την ίδια πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπασάμ Μαουλαούι, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι πέθαναν «από ασφυξία».

Το ατύχημα «δείχνει ότι αυτό το μέρος δεν τηρούσε τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο βουλευτής Ιμπραχίμ Μνέιμνεχ, που μετέβη επίσης στο σημείο.

Η οικονομία του Λιβάνου είναι σε ελεύθερη πτώση από τα τέλη του 2019, επιδεινώνοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα δημόσιου ελέγχου σε διάφορους τομείς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ