17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μετά μουσικής οι επετειακοί εορτασμοί στη Βίνιανη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της “Κυβέρνησης του Βουνού” – Το πρόγραμμα

Το απόγευμα της Κυριακής (26/5) οι εκδηλώσεις μνήμης στην ιστορική Βίνιανη, με διοργανωτή τον Δήμο Αγράφων

Η Ευρυτανία που αποτέλεσε το λίκνο της Εθνικής Αντίστασης (1941-44) και έβαλε τα θεμέλια του αγώνα κατά των κατακτητών και της συγκρότησης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας, πραγματοποιεί -όπως κάθε χρόνο- επετειακές εκδηλώσεις σε Κορυσχάδες και Παλαιά Βίνιανη. Οι φετινοί εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Όσον αφορά την εκδήλωση στην Π. Βίνιανη για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Σχολείου – Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μπελαβίλας, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ θα ακολουθήσει το μουσικό πρόγραμμα «Ο Σταυρός του Νότου» με διαχρονικά έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος κ.α.) με την Αιμιλία Σαρρή στο τραγούδι, τον Μάρκο Κώτσια στο πιάνο και τον Δημήτρη Κοτταρίδη στο βιολοντσέλο και τα έγχορδα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ