28 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μπαράζ επιθέσεων στον Καύκασο – Νεκροί έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας, 12 οι τραυματίες

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε μια σειρά επιθέσεων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι μια συναγωγή και μια ορθόδοξη εκκλησία είναι δύο στόχοι των επιθέσεων που πυρπολήθηκαν.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στην περιοχή αυτή.

«Οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου» στο Νταγκεστάν, ανέφερε η επιτροπή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti.

Νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σε συναγωγή στο Ντέρμπεντ, τόπο εβραϊκής κοινότητας στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά. Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ανέφερε το Baza Telegram.

BREAKING: Terrorist attack against Orthodox Church & Jewish Synagogue in #Russia Dagestan region.

After deadly terror attack in starting of this Year now this. pic.twitter.com/T0i2ffKzvi

— Vivek Singh (@VivekSi85847001) June 23, 2024

Breaking: According to TASS, there is an ongoing attack on a synagogue and a church in Dagestan. Major fire seen. pic.twitter.com/FWsHuGf2tn

— doge (@IntelDoge) June 23, 2024

Πηγή: ΕΡΤ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ