26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μελτέμια και τοπικές μπόρες – ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Δευτέρα λίγες τοπικές μεσημεριανές μπόρες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Με αίθριο καιρό οι επόμενες ημέρες και ενισχυμένους τους  βοριάδες στο Αιγαίο από την Τρίτη έως τουλάχιστον το Σάββατο.  Κυρίως στα δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες η μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι, στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς, στα νησιά 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Oι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα λίγα σύννεφα στα ηπειρωτικά, υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια ορεινά να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ