20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Κώστας Γκελαούζος έγραψε ιστορία: κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 42χλμ του Μαραθωνίου Αθηνών

Ιστορία γράφτηκε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής (14/11), με χιλιάδες δρομείς να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Ο 31χρονος Κώστας Γκελαούζος (Παναθηναϊκός) κάλυψε την ιστορική διαδρομή από τον Μαραθώνα μέχρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο 2:16:50 και έγινε ο πιο γρήγορος Έλληνας όλων των εποχών. Η καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στην κλασική διαδρομή ήταν το 2:17:56 του Νίκου Πολλιά, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πρώτη στις Γυναίκες είναι η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία το καλοκαίρι προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, οι μαραθωνοδρόμοι φέτος αγωνίζονται σε δύο ξεχωριστά γκρουπ, με την πρώτη εκκίνηση να δίνεται στις 9 το πρωί και τη δεύτερη 45 λεπτά αργότερα. Από τις 12:00 ως τις 12:30, θα γίνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι απονομές στους νικητές -άνδρες και γυναίκες- του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου, αλλά και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται παράλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι στα 5χλμ, την 3η θέση στο βάθρο κέρδισε ο Γιώργος Σταμούλης, ευρυτανικής καταγωγής, ενώ τόσο στα 5 όσο και στα 10χλμ έτρεξαν αρκετοί Καρπενησιώτες, όλων των ηλικιών (ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ