17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Νάντια Κουλουμπή της Νέας Αριστεράς στην Τρίπολη

Υπάρχει άλλος δρόμος. Προτείνουμε την ακύρωση του ΦΠΑ στους άδικους, έμμεσους φόρους, σε βασικά είδη διατροφής, μείωση των έμμεσων φόρων, συνολικά, αύξηση της φορολογίας στα υπερκέρδη συγκεκριμένων κλάδων, στήριξη του πραγματικού εισοδήματος, καθολική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση του χρόνου εργασίας στο 35ωρο, νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε η ανάπτυξη να περάσει στους εργαζόμενους που βιώνουν συνθήκες ζούγκλας. Επίσης, θέλουμε ένα άλλο ευρωπαικό πλαίσιο, που μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες, τις ακραίες φωνές, που στηρίζει την εργασία, την υγεία, την παιδεία και όχι τις τεράστιες δαπάνες για την άμυνα και τους εξοπλισμούς. Ως Νέα Αριστερά, μας είναι αδιανόητο να δαπανάμε άλλα 10 δισ. για όπλα και την ίδια ώρα να μην στηρίζουμε τις δημόσιες δομές και τις δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, παιδείας και κοινωνικής προστασίας”.

Τα πιο πάνω, είπε απ’ την Τρίπολη, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός, Νάσος Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αρκαδική πρωτεύουσα, με αφορμή τις ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής: ” Πάμε στις ευρωεκλογές χωρίς να συζητάμε ουσιαστικά τα θέματα της Ευρώπης. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται με το κόστος ζωής και με την ακρίβεια. Είναι αδιανόητο να ζούμε στη χώρα που οι αγρότες και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν περισσότερο φόρο απ΄ τις τράπεζες με τα 4 δισ. κέρδη και με τον αναβαλλόμενο φόρο σε ισχύ. Εδώ και πέντε χρόνια, αυξάνεται το μερίδιο των κερδών στο ΑΕΠ και μειώνεται το μερίδιο των μισθών. Η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει όλα αυτά τα υπερκέρδη. Κρατά ψηλά τους έμμεσους φόρους, δηλαδή, βάζει επιπλέον φορολογία στους πολίτες – καταναλωτές. Το κάνει αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος, κρατά διαρκώς γεμάτα τα δημόσια ταμεία και απ’ την άλλη, κάνει πολιτική επιδομάτων με όχι σοβαρό και κοινωνικό χαρακτήρα. Βιώνουμε μία διάλυση του κοινωνικού κράτους και των υπηρεσιών υγείας. Ο κόσμος πληρώνει απ’ την τσέπη του, γιατί το ΕΣΥ αδυνατεί να στηρίξει τις ανάγκες του“.

Η ιατρός (ενδοκρινολόγος), απ’ την Πάτρα και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάντια Κουλουμπή, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, είπε τα πιο κάτω : ” Η τωρινή Ευρώπη υποβαθμίζει όλες τις κοινωνικές δαπάνες, όλες τις δαπάνες υγείας, παιδείας. Η Ευρώπη περιστέλλει τα δικαιώματα των ανθρώπων, η Ευρώπη φτιάχνει φράκτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η σημερινή Ευρώπη δεν είναι πολιτισμένη, δεν είναι φιλική προς του λαούς. Είναι βάρβαρο το οικοδόμημα αυτό. Εμείς, θέλουμε μία άλλη Ευρώπη. Οι δυνάμεις της εργασίας, τα κινήματα, ζητούν μία πράσινη, ειρηνική, φιλική, προοδευτική, δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρώπη. Για αυτό μαχόμαστε εμείς στη Νέα Αριστερά“.

Το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, είχε την ευκαιρία, με την παρουσία του στην Τρίπολη, να συναντήσει μέλη της τοπικής οργάνωσης, να έχει συζητήσεις με καταστηματάρχες και με απλούς πολίτες.

O Νάσος Ηλιόπουλος και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάντια Κουλουμπή στην Τρίπολη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ