30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συμμετοχές από το Καρπενήσι στο L’ Etape Greece by Tour de France 2024, διεθνή ποδηλατικό αγώνα (ΦΩΤΟ)

Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας με τη σφραγίδα του θρυλικού Tour de France συγκέντρωσε περισσότερους από 1.000 αθλητές/τριες όλων των ηλικιών, μεταξύ αυτών και από την Ευρυτανία

Η Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, φιλοξενώντας το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, για 2η συνεχή χρονιά, σε ένα μοναδικό ποδηλατικό σκηνικό, τον κορυφαίο αγώνα L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA σε συνδιοργάνωση της ΕΥ ΖΗΝ Greece και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με πάνω από 3.000 αθλητές, θεατές και επισκέπτες να βιώνουν την εμπειρία του θρυλικού Γύρου της Γαλλίας.

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές/τριες κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποδεικνύοντας πως η ποδηλασία στην Ελλάδα παρουσιάζει μια σημαντική δυναμική, κερδίζοντας νέο κοινό κάθε χρόνο. Μέσα από τις 3 διαδρομές του αγώνα, τη μεγάλη πρόκληση των 128χλμ “The Race”, την πιο γρήγορη αλλά εξίσου εντυπωσιακή διαδρομή των 76χλμ “The Ride” και την πιο ήπια ποδηλατική βόλτα των 17 χλμ. “The Fun Ride”, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα υπέροχα ανοιξιάτικα τοπία και τα γραφικά χωριά της Ολυμπίας πάνω σε ένα ποδήλατο, σε κλειστούς δρόμους, με απόλυτη ασφάλεια και με τη διαρκή εμψύχωση των 100 εθελοντών από την γύρω περιοχή.

Από το Καρπενήσι στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε ξανά ο Γιάννης Στερόπουλος, που συμμετείχε στη διαδρομή των 76χλμ και κατετάγη στην 119η θέση (από 385 συμμετοχές), με χρόνο 02:55:11, ενώ για 2η χρονιά πήρε μέρος στον αγώνα και ο Κώστας Νικόπουλος, βελτιώνοντας σημαντικά την περυσινή του επίδοση, με 03:02:04 (152η θέση και 32ος στην ηλικιακή κατηγορία 50-50χρ.). Στην ποδηλατική βόλτα των 17 χλμ. “The Fun Ride” συμμετείχε και ο 11χρονος Ηλίας Δαλαδήμος, του ΕΟΣ Καρπενησίου, βιώνοντας μια ωραία εμπειρία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ