16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το αντικλεπτικό σύστημα που θα «χρεοκοπήσει» τους κλέφτες αυτοκινήτων

Οι κλέφτες αυτοκινήτων θα ζήσουν άσχημες και περίπλοκες στιγμές, με την εφεύρεση μιας αντικλεπτικής συσκευής που βοηθάει τους οδηγούς, γράφει το flopgear.it.

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και προκαλεί ολοένα και περισσότερες δυσκολίες στους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία του 2023 έδειξαν αύξηση σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας είχε σημειώσει μείωση σε αυτές τις κλοπές.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που θεωρείται απαραίτητο για τις εταιρείες είναι να εγγυώνται στους οδηγούς τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Στο εσωτερικό, πράγματι, τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μια σειρά από καινοτόμα συστήματα που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με απόσπαση της προσοχής ή απροσδόκητα γεγονότα.

Ωστόσο, οι συναγερμοί διαρρήξεων πρέπει επίσης να βελτιώνονται όλο και περισσότερο, κυρίως επειδή η μεγαλύτερη αύξηση των κλοπών οδηγεί επίσης σε ολοένα και υψηλότερη αξία όσον αφορά το κόστος ασφάλισης. Επομένως, οι επενδύσεις αποδίδουν, με μια σειρά από σύγχρονα και πραγματικά εξαιρετικά συστήματα.

Οι αντικλεπτικές συσκευές γίνονται όλο και πιο τέλειες για την αποτροπή των κλοπών από κλέφτες και η τελευταία μεγάλη καινοτομία έγινε από το CalAmp Group,ο οποίος έδωσε ζωή σε ένα σύστημα που ονομάζεται LoJack.

Το LoJack έχει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά στο σύστημa του που το καθιστά τέλειο σε κάθε περίσταση και εγγυάται άμεση και άμεση επαφή με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου το συντομότερο δυνατό κλοπή.

Ωστόσο, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με το τηλέφωνο του οδηγού και μια σειρά ενεργειών θα οδηγήσει στην αποστολή μηνύματος Alert «Ειδοποίησης», ακόμα και στο άνοιγμα της πόρτας.

Στην πραγματικότητα το σύστημα είναι επίσης σχεδιασμένο να ανιχνεύει και να αναφέρει οποιαδήποτε κίνηση θεωρείται μη εξουσιοδοτημένη ή σε κάθε περίπτωση πολύ ύποπτη.

Εδώ βρίσκεται η πραγματική καινοτομία του LoJack, στην πραγματικότητα και η κλοπή μπορεί να αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός κλοπής σε αυτό το αυτοκίνητο, τότε ο κινητήρας του οχήματος θα μπλόκαρε.

Χάρη σε μια απομακρυσμένη σύνδεση, το κεντρικό σύστημα μπορεί να σταματήσει την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. Μια πρωτοποριακή και υψηλής τεχνολογίας συσκευή που μπορεί να δώσει τέλος στη «θλιβερή μάστιγα» της κλοπής των αυτοκινήτων.

Πηγή: ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ