Τρέξιμο με συμβολισμούς και μηνύματα στη Γρανίτσα Αγράφων… Για 3η χρονιά διεξήχθη το “Granitsa Run” (ΦΩΤΟ)

Τρέξιμο με συμβολισμούς και μηνύματα στη Γρανίτσα Αγράφων… Για 3η χρονιά διεξήχθη το “Granitsa Run” (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας διοργάνωσε, με την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το “Granitsa Run”, συμβολικό αγώνα τρεξίματος κατά του καρκίνου. Πρόκειται για πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2022, στη μνήμη ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή και άφησαν δυσαναπλήρωτο κενό στο χωριό της δυτικής Ευρυτανίας.

Με σύνθημα «κανείς δεν είναι μόνος», οι διοργανωτές έβαλαν στόχο από την πρώτη στιγμή να βρίσκονται κοντά σε όσους/ες παλεύουν με τον καρκίνο και όλοι μαζί να στείλουν ηχηρό μήνυμα ζωής, μήνυμα αισιοδοξίας και εμπέδωσης της σημασίας της πρόληψης. «Να ενώσουμε τις φωνές μας και να φωνάξουμε ότι δεν ξεχνάμε όσους έφυγαν και ότι είμαστε εδώ για όσους παλεύουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Έδωσαν το παρών στον συμβολικό αγώνα, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής & Δασικής Πολιτικής, Κατερίνα Καλαντζή, η Πρόεδρος ΔΣ Αγράφων, Αννέτα Κοτρώνα , ο Αντιδήμαρχος Αγράφων, Παναγιώτης Μπράζιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών «Αγώνας Ζωής», Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα κ.α. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφάρμοσε η αστυνομία, ενώ σημαντικά συνέβαλαν στην επιτυχία οι χορηγοί της διοργάνωσης.