21 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φλέγεται πάλι η Κύπρος – Συνολικά 24 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ταυτόχρονες πυρκαγιές σε πολλά σημεία εκδηλώθηκαν σήμερα (15/6) στην Κύπρο. Η μεγαλύτερη από τις μεγάλες πυρκαγιές απείλησε το δάσος του Μαχαιρά, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Μάριος Χαρτσιώτης.

Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου

Το δάσος, όπου βρίσκεται και το περιώνυμο μοναστήρι του Μαχαιρά είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο νησί και τυχόν επέκτασή της φωτιάς εκεί θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες. Σύμφωνα με τον υπουργό η πυρκαγιά ανακόπηκε στο χωριό Λαζανιά, στα όρια του δάσους, ωστόσο, παρότι έχει οριοθετηθεί δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο στο σύνολό της.

Ο κ. Χαρτσιώτης εξήγησε ότι ζητήθηκε βοήθεια και από το εξωτερικό. «Αύριο θα αρχίσουν οι έρευνες για τα αίτια», είπε ενώ τόνισε ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.Υπογράμμισε ότι στην περιοχή επιχείρησαν εννέα πτητικά μέσα ενώ μετά την καθήλωσή τους λόγω σκότους, το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται 250 άτομα με 50 πυροσβεστικά οχήματα από εδάφους.

Η πυρκαγιά αν και με διαφορά η σοβαρότερη από όσες ξέσπασαν σήμερα, δεν είναι η μοναδική. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου μόνο σήμερα σημειώθηκαν 24 πυρκαγιές στο νησί μερικές από τις οποίες δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό και μόνο, μαζί με την μεγάλη πυρκαγιά στον Λαζανιά είναι μια ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και της εκ των πραγμάτων αδυναμίας της Πυροσβεστικής στο νησί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα όλα αυτά τα μέτωπα. 

Και πάλι η ανθρώπινη δραστηριότητα -εμπρησμοί ή καψαλίσματα και άλλες αυστηρά απογορευμένες εργασίες αυτή την περίοδο- θεωρούνται η κυρίαρχη ένδειξη μέχρι στιγμής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ