26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φορτιστές μπαταριών αυτοκινήτων: Το 86,5% στην ΕΕ είναι εναλλασσόμενου ρεύματος και χωρητικότητας μικρότερης των 22 kW

Η έλλειψη επιλογών γρήγορης φόρτισης είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 630.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 86,5% των φορτιστών να είναι εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και χωρητικότητας μικρότερη των 22 kW.

Οι γρήγοροι φορτιστές DC (συνεχούς ρεύματος) που μπορούν να αποδώσουν περισσότερο από 22 kW ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελούν μόνο το 13,5% του συνόλου.

Οι φορτιστές AC χρησιμοποιούνται κυρίως για εφαρμογές πιο αργής φόρτισης και είναι ιδανικοί για σπίτια, χώρους εργασίας και δημόσιους χώρους όπως σούπερ μάρκετ και εγκαταστάσεις αναψυχής. Οι φορτιστές DC είναι προσαρμοσμένοι για γρήγορη φόρτιση και συνήθως βρίσκονται συχνά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων και κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, διευκολύνοντας τις επιλογές γρήγορης επαναφόρτισης για τους οδηγούς σε μεγάλα ταξίδια.

Η έλλειψη ενός ισχυρού δικτύου υποδομής φόρτισης είναι μια σημαντική παράμετρος που αποθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς ακόμη και σήμερα η αυτονομία σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παίζει σημαντικό ρόλο.

«Αν θέλουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα, η φόρτιση θα πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο ο ανεφοδιασμός των συμβατικών οχημάτων», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, Sigrid de Vries και συνέχισε: «Οι άνθρωποι χρειάζονται εύκολη πρόσβαση στους φορτιστές στο καθημερινό τους περιβάλλον και αυτά τα σημεία φόρτισης θα πρέπει να είναι γρήγορα και εύκολα στη χρήση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε μεγάλες ουρές».

Ένα πυκνό δίκτυο δημόσιων φορτιστών DC είναι σίγουρο ότι θα διευκολύνει τα μεγάλα ταξίδια και θα μειώσει το άγχος της αυτονομίας. Ο ανταγωνισμός, θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ