Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου / Ένοχοι και στο Εφετείο, κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου / Ένοχοι και στο Εφετείο, κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Ομόφωνα ένοχοι με κάθειρξη πέντε και έξι χρόνων κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, Σπυρίδων Δημόπουλος και Αθανάσιος Χορταριάς, για τη δολοφονία του ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Στο άκουσμα της απόφασης, κι ενώ αποχωρούσαν με χειροπέδες οι δύο κατηγορούμενοι, το ακροατήριο ξέσπασε σε φωνές («στη κόλαση με χειροπέδες») και παρατεταμένα συνθήματα «δολοφόνοι, δολόφονοι», με αποτέλεσμα οι συγγενείς των κατηγορουμένων να φυγαδευτούν συνοδεία αστυνομικών από πλαϊνές πόρτες της αίθουσας και όχι από την κεντρική έξοδο.

Η μητέρα και ο αδερφός του Ζακ αγκαλιάστηκαν ξεσπώντας σε κλάματα και λυγμούς. Η Ελένη Κωστοπούλου είπε: «Είναι ένοχοι, αυτό θα θυμάμαι».

Το δικαστήριο δέχθηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό σύννομου πρότερου βίου τόσο για τον κοσμηματοπώλη όσο και για τον μεσίτη. Για τον Σπ. Δημόπουλο, το δικαστήριο δέχθηκε και το ελαφρυντικό 84.2.γ, ότι δηλαδή η πράξη του «ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος ή παρασύρθηκε από οργή ή βίαιη θλίψη από άδικη εναντίον του πράξη».

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε όλους τους άλλους ισχυρισμούς, συντασσόμενο με την πρόταση του εισαγγελέα Στ. Κωσταρέλλου.

διαβάστε εδώ τη συνέχεια του ρεπορτάζ