30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΚΔΑΠ μεΑ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καρπενησίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή τη σημερινή (3/12) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αντιπροσωπεία του ΚΔΑΠ μεΑ «Ανεμώνη» επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρπενησίου και το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας. Υπενθυμίζεται ότι η δομή λειτουργεί με νέο προσωπικό, μετά τις αναστολές συμβάσεων ανεμβολίαστων εργαζόμενων· «η πρόσληψή τους έγινε μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της δομής μετά την αποχώρηση των εργαζομένων που ήταν ανεμβολίαστοι, σε εφαρμογή του νόμου που ισχύει από το Σεπτέμβρη του 2021», αναφέρει σχετικά ο Δ. Καρπενησίου.

«Υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο τις εκπροσώπους του ΚΔΑΠ μεΑ Ανεμώνη τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των μελών της δομής και δεχτήκαμε με χαρά τα δώρα που ετοίμασαν για εμάς τα παιδιά. Είμαστε δίπλα τους και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία καθημερινά», αναφέρει για την επίσκεψη το γραφείο Τύπου του δημάρχου. Συμμετείχαν, ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης και η νέα πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Κωνσταντία Τσιουγκρή.

Η αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΚΔΑΠ και η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, επισκέφθηκαν σήμερα και τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Άρη Τασιό, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«1 στα 20 παιδιά είναι παιδί ΑΜΕΑ. Αυτό δίνει καθημερινά τη δυνατότητα σε 19 παιδιά να μάθουν για την διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, την αποδοχή, την φιλία.

Με αυτό το μήνυμα υποδεχτήκαμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, αντιπροσωπεία από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας και την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Τσιουγκρή. Συζητήσαμε για θέματα που τους απασχολούν και ανταλλάξαμε δώρα και ευχές.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα αναπηρίας, η προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, η ανάδειξη της ανάγκης για την αξιοπρεπή τους διαβίωση και η ένταξη τους στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτή η μέρα. Τα άτομα με αναπηρία αξίζουν τον έμπρακτο σεβασμό μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ