6 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Στη 10η ημέρα βρίσκονται οι έρευνες για τη 48χρονη Ευρυδίκη. Με βάρκες ψάχνουν στη λίμνη για ίχνη της

Ψάχνουν απαντήσεις στην υπόθεση της αγνοούμενης από το Καρπενήσι...

Άφαντη παραμένει, για 10η ημέρα, η 48χρονη Ευρυδίκη Τ. από το Καρπενήσι. Ήταν την περασμένη Πέμπτη (22/9), νωρίς το μεσημέρι, όταν έφθασε με το ΙΧ αυτοκίνητό στη Γέφυρα Τατάρνας, στη Λίμνη Κρεμαστών, και έκτοτε αγνοείται.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια μεγάλη και μαραθώνια κινητοποίηση για την αναζήτησή της, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ευρυτανίας, ενώ το θέμα έλαβε διαστάσεις πανελλαδικές, με τηλεοπτικούς σταθμούς να καλύπτουν με ρεπορτάζ την υπόθεση. Το βασικό σενάριο, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικές αρχές, θέλει τη 48χρονη γυναίκα να πήδηξε στη λίμνη, σε μια πράξη απόγνωσης. Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στη Λίμνη Κρεμαστών για τον εντοπισμό της, ο γιος της μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1 (30/9). Συντετριμμένος ο 19χρονος φοιτητής, αποκάλυψε πως η μητέρα του λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή της είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή της, ωστόσο ήταν ο ίδιος που κατάφερε να της αλλάξει γνώμη. Το σενάριο της αυτοχειρία παραμένει ακόμα το επικρατέστερο, ωστόσο όσο η σορός της 48χρονης δεν εντοπίζεται, οι αρχές οφείλουν να κινηθούν και προς άλλες κατευθύνσεις.

Αναζήτηση για 10η ημέρα

Πλέον, οι έρευνες αφορούν τη λίμνη και τα παράκτια τμήματα, καθώς, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, από το σημείο έχουν αποχωρήσει οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού και το υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ. Την Παρασκευή (30/9), ελέγχθηκαν περισσότερα από 80 χιλιόμετρα ακτογραμμής, δίχως να προκύψει κάποιο στοιχείο προς αξιοποίηση. Μέλη (συνολικά τέσσερα) του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ «χτενίζουν» σε μεγάλη έκταση την ακτογραμμή.

«Σήμερα (σ.σ. 30/9) με σύμμαχο την άπνοια και την διαύγεια που επικρατούσε στη λίμνη ελέγχθηκαν από την ομάδα μας με την βάρκα του ιδιώτη εθελοντή που συμμετέχει από την αρχή στις έρευνες και με το δεύτερο σκάφος από την αντιπεριφέρεια, περισσότερα από 80km της ακτογραμμής, αλλά και της βασικής γραμμής πλεύσης της λίμνης. Εκτός από τα κοντινά σημεία της γέφυρας της Τατάρνας που ελέγχονται καθημερινά κατ´ επανάληψη, οι έρευνες επεκτάθηκαν προς τις εκβολές του Αχελώου στη λίμνη, αλλά και προς το φράγμα των Κρεμαστών», ενημερώνει για την επιχείρηση το ΕΔΣΕ.

Επίσης, με το drone που διαθέτει μέλος της ομάδας του ΕΔΣΕ, έγιναν πτήσεις και για εναέριο έλεγχο των ακτογραμμών. Παράλληλα η 7η ΕΜΑΚ έκανε έλεγχο σε άλλα παράκτια σημεία της λίμνης. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου και της Αστυνομίας Καρπενησίου. Οι έρευνες ήταν άκαρπες και σήμερα και θα συνεχιστούν ξανά το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ