18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άκυρη η χαλάρωση lockdown σε 3 περιοχές! «Μπλόκο» για άνοιγμα λιανεμπορίου και διαδημοτικές μετακινήσεις

Lockdown

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, 02.04.2021, με την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr,η επιτροπή εισηγήθηκε αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου καθώς και των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο! Επίσης, ζητούν υποχρεωτικό self test στους εργασιακούς χώρους.

Η εισήγηση αυτή αφορά στις περιφέρειες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, για τις οποίες έκανε ειδική αναφορά ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 18:00, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης αφού… βράζουν!

Click4more: Ψυρρή: Χαμός από κόσμο – «Ντου» της αστυνομίας με πρόστιμα (video)

Οι πληροφορίες του newsit.gr έλεγαν από νωρίς πως στην σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο να αναβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων στις περιοχές αυτές που έχουν εμφανίσει εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Εκεί φαίνεται τελικά πως οδεύουμε, με το σκληρό αυτό μέτρο να δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές, ενώ εδώ να σημειώσουμε πως νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.080 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει 1.383 και την Θεσσαλονίκη 350 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Η Αχαΐα από την πλευρά της κατέγραψε 141 νέες μολύνσεις, ενώ οι 94 στην Κοζάνη δείχνουν πως η κατάσταση εκτραχύνεται.

Κίνδυνος να… ξανακλείσουν και όσα ανοίξουν

Ενδεικτικό… προθέσεων και εν γένει ανησυχίας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είναι και το ότι μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα”.

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους με τις μεθόδους του click away και του click in a shop. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχουν ραντεβού, ενώ στη διάθεση τους θα έχουν τρεις ώρες για να ψωνίσουν. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά: “Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού”.

Φωτογραφίες: Intime.

To άρθρο Άκυρη η χαλάρωση lockdown σε 3 περιοχές! «Μπλόκο» για άνοιγμα λιανεμπορίου και διαδημοτικές μετακινήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ