18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άτυπη σύνοδος για την Ουκρανία: Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συνιστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες (video)

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Ε.Ε. για το τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σε περίπτωση εισβολής. Όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, το φλέγον ζήτημα απασχόλησε τους ηγέτες πριν από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Αφρικής.

Λίγο μετά τη 1.30 ώρα Ελλάδας οι ηγέτες άφησαν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων, κάτι που γίνεται πάντα στα μείζονα ζητήματα για να μην υπάρξουν διαρροές και αξιολόγησαν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Μιλούν για μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες, ενώ τονίζουν ότι οι κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής είναι έτοιμες να επιβληθούν, κάτι το οποίο ανέφερε σε ανάρτησή του και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι είναι ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση εάν δεν υπάρξει δράση, δηλαδή περαιτέρω επιθετικότητα από την πλευρά της Μόσχας.

Τα χαρτιά των Ευρωπαίων κλειστά και ευελπιστούν ότι ο Πούτιν θα δείξει ότι θα αποκλιμακώσει στην πράξη. Μέχρι τότε όμως η κατάσταση είναι εύθραυστη και τίποτα δε θεωρείται βέβαιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ