18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένθετο Οικονομία: Επιτόπιοι έλεγχοι σε περιπτώσεις υπόθαλψης κερδοσκοπικών διαθέσεων – Συνέντευξη της Βασιλικής Λαζαράκου

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους όλων των υποθέσεων που ήταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία πέντε χρόνια. Παράλληλα έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει σειρά μέτρων και πολιτικών που περιλαμβάνουν ακόμα και επιτόπιους ελέγχους σε περιπτώσεις που μπορεί να υποθάλπουν κερδοσκοπικές διαθέσεις, με στόχο να ενισχυθεί η αξιοπιστία της κεφαλαιαγοράς σημειώνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ είχαν τα περισσότερα ζευγάρια που υπέβαλαν αίτηση και έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα “Σπίτι μου” και απέκτησαν σπίτι έως 90 τετραγωνικά κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με βάση τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, στο πρόγραμμα έχουν υπαχθεί 9.149 νέοι, για δάνεια συνολικού ύψους 909 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 68% δηλώνει εισόδημα μικρότερο από 24.000 ευρώ. Τα σπίτια είναι κατά μέσο όσο 90 τετραγωνικά, με το μέσο ύψος των δανείων να ανέρχεται σε 96.700 ευρώ.

Aπό τις συνολικά 9.149 εγκεκριμένες αιτήσεις έχουν δηλαδή βρεθεί τα ακίνητα, έχουν δεσμευθεί τα ποσά του δανείου και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για τις 6.254. Επιπλέον, έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για τα 5.784 σπίτια, δηλαδή για το 63% των δανείων που έχουν εγκριθεί.

Τα περισσότερα ακίνητα βρίσκονται στην Αττική που αντιπροσωπεύει το 38% των κατοικιών (3.490 σπίτια), το 23% (2.116) στην Κεντρική Μακεδονία, το 7% (667 σπίτια) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το 32% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου να κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού που καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ. Όσοι είχαν κάνει αίτηση πριν τις 11 Μαρτίου θα λάβουν τέλος Μαΐου την δεύτερη δόση ενώ όσοι συμπληρώσουν τώρα το Α21 θα λάβουν την πρώτη και την δεύτερη δόση μαζί.
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 2024 – ΟΠΕΚΑ

Αιτήσεις: www.idika.gr/epidomapaidiou

Καταβολή 31 Μαΐου:

β΄ διμηνιαία δόση Μαρτίου – Απριλίου
Αναδρομικά α΄ δόσης Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΟΠΕΚΑ

10 Μαΐου 2024: κλείνει η πλατφόρμα (προσωρινά)

Τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου 2025
(αναδρομικά οι δόσεις του 2024)

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΟΠΕΚΑ

Βάσει: εξαρτώμενων τέκνων / συνολικού οικογενειακού εισοδήματος

Εκκαθάριση /συμψηφισμοί:

με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδημάτων 2023

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκινά την καταγραφή των παγίων στοιχείων του Δημοσίου. Ήδη, έχουν αποσταλεί στα υπουργεία και στις αποκεντρωμένες διοικήσεις αναλυτικές οδηγίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το 2026.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ