28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Ένα στεφάνι για τον Αθανάσιο Καρπενησιώτη. Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί στο Καρπενήσι

Διήμερες εκδηλώσεις εις μνήμην του Αθανασίου Καρπενησιώτη πραγματοποιούνται το τρέχον Σαββατοκύριακο (31/7-1/8), με επίκεντρο το Καρπενήσι και τη γενέτειρα του ήρωα, το χωριό Άγιος Ανδρέας.

Η αρχή έγινε στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, 31 Ιουλίου, με μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Αθ. Καρπενησιώτη, στο Καρπενήσι (παλιά λαϊκή).

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, από τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, τον βουλευτή Ευρυτανίας, Κων/νο Κοντογεώργο, τον δημοτικό σύμβουλο & εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ Καρπενησίου, Σπύρο Μπουλάκο, και τον Γιώργο Τριαντογιάννη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι». Παραβρέθηκε, επίσης, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Σβερώνης.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, υπό την αρχιμουσικό Εύη Βάρσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε Κορυσχάδες και Άγιο Ανδρέα

Το βράδυ (8μμ) του Σαββάτου (31/7), Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, θα γίνουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα: «Το΄21 με  τον χρωστήρα & τη γραφίδα – Στιγμές της ιστορίας μας στις τέχνες και στα γράμματα». Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Μετά το πέρας της τελετής εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Αφιερωμένη στον Αθανάσιο Καρπενησιώτη θα είναι (και) η Κυριακή 1η Αυγούστου 2021. Ο δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. Π.Ε. Ευρυτανίας, τη Χορωδία & Ορχήστρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και τον Πεζοπορικό Φυσιοδιφικό Σύλλογο Καρπενησίου, διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τον Καρπενησιώτη ήρωα.

Αρχικά, στις 8.00 π.μ. προγραμματίζεται η πεζοπορική διαδρομή «Βαδίζοντας στα αχνάρια των ηρώων του 1821», από το μνημείο του Αθ. Καρπενησιώτη στην παλιά λαϊκή μέχρι τον Άγιο Ανδρέα, τόπο καταγωγής του ήρωα.

Στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση στον Άγιο Ανδρέα. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αθ. Καρπενησιώτη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, χαιρετισμοί, ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Σταμάτη, Φιλόλογο, με θέμα «Αθανάσιος Καρπενησιώτης, 200 χρόνια μετά» και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική αφιερωμένη στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ