19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γαλλία: Σαφές προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα πρώτα έξιτ πολ, δεύτερη η Μαρίν Λεπέν

Σαφές προβάδισμα στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 28,1-29,5%, ενάντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν που φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 23,3% έως 24,4% δίνουν τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα έξιτ πολ, ενθουσιασμός επικράτησε στο στρατόπεδο του Μακρόν.

Η υποψήφια της κεντροαριστεράς Αν Χινταλγκό και η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων, Βαλερί Πεκρές ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καλώντας τους υποστηρικτές τους να τον ψηφίσουν.

Ο εθνικιστής ακροδεξιός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι πολίτες ψήφισαν στον πρώτο γύρο των πιο επιδραστικών προεδρικών εκλογών για το μέλλον της χώρας αλλά και της φυσιογνωμίας της ΕΕ.

Η ΕΡΤ1 από τις 23:00 με έκτακτη εκπομπή θα καλύψει τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.

Μεταξύ 24% και 26% προβλέπεται ότι είναι η αποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Εκλογές στη Γαλλία: Η άτονη προεκλογική καμπάνια, οι 49 εκατ. ψηφοφόροι και οι δημοσκοπήσεις

Οι δύο πρώτοι εκ των 13 υποψηφίων θα περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

Ποιοι είναι και τι θέλουν οι πέντε βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ