19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ / Πρωτιά Κασσελάκη στον α’ γύρο με 45% – Στον β’ γύρο με Αχτσιόγλου που συγκέντρωσε 36,2%

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο β’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη την Κυριακή 17/9. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ποσοστό 45,04% συγκεντρώνει ο Κασσελάκης στο 98% των αποτελεσμάτων και ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Στέφανος Κασσελάκης 45,04%

Έφη Αχτσιόγλου 36,21%

Νίκος Παππάς 8,7%

Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,77%

Στέφανος Τζουμάκας 1,29%

Την επόμενη, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να διεκδικούν την προεδρία στον επαναληπτικό γύρο. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που γράφτηκαν έως και την Κυριακή (17/9). 

Ψήφισαν 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ευχαρίστησε και συνεχάρη και τους πέντε υποψήφιους και ανακοίνωσε ότι η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στην κυρία Αχτσιόγλου και τον κ. Κασσελάκη (σ.σ. με αλφαβητική σειρά).

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ευχαρίστησε τα 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «που προς έκπληξη πολλών -ευχάριστη έκπληξη ελπίζω για τους περισσότερους- έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία». Είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλες και όλους που στελέχωσαν τα 537 εκλογικά τμήματα, τους τεχνικούς συνεργάτες, «στελέχη που όργωσαν τη χώρα, χωρίς την αυταπάρνηση των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα». Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00 ενώ δόθηκε μικρή παράταση και πέρα τις 21:00 σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρήθηκαν ακόμα ουρές. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ