19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό – Ήταν 77 ετών

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν στην υγεία του από τον κορονοϊό.

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν ενδείξεων, ο μακαριστός είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Σταδιακά η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και το απόγευμα της Τετάρτης 1/12/21 κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση. Παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και στις 3 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, αποσωληνώθηκε και η κατάσταση του ήταν σταθερή. Ο 76χρονος Μητροπολίτης είχε υποβληθεί επίσης σε τραχειοστομία. Δεν ήταν εμβολιασμένος.

Λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, είχε φύγει από τη ζωή, πριν από λίγες εβδομάδες, και η 75χρονη αδερφή του μακαριστού Κοσμά, επίσης ανεμβολίαστη.

Έναν μήνα πριν νοσήσει, στα μέσα Οκτωβρίου ’21, ο Κοσμάς είχε παραβρεθεί στην τελετή ενθρόνισης του ηγουμένου της Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας, ενώ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τη Μητρόπολη Καρπενησίου και τον επιχώριο ποιμενάρχη.

Η πορεία του

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς (Παπαχρήστος), γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ