18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρωπαϊκή Σύνοδος Περιφερειών: Πόλεμος και προσφυγικό στο επίκεντρο – Το μήνυμα του Απ.Τζιτζικώστα

Το μήνυμα ότι «Η επίθεση στη Ουκρανία είναι επίθεση στην Ευρώπη» έστειλαν από τη Μασσαλία οι 2000 εκπρόσωποι των 1.2 εκατομμυρίων αιρετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών άρχισαν το πρωί με ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό και την υπόσχεση ότι θα σταθούν ενεργά δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες. Το σύνολο των εκπροσώπων των περιφερειών και των δήμων της Ευρώπης σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν παρατεταμένα τον συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ουκρανικής Κυβέρνησης. Το δικό τους βάρος, αυτό της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, σηκώνουν Πολωνία και Ρουμανία. Όπως είπε η Πολωνία ήδη φιλοξενεί 600.000 Ουκρανούς.

Στοιχεία για τις προσφυγικές ροές στη Ρουμανία έδωσε ο δήμαρχος της Κλουζ Ναπόκα και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Εμίλ Μποκ. Όπως είπε έως χθες 120.000 Ουκρανοί πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών από τους οποίους οι 50.000 παρέμειναν στη Ρουμανία. 18.000 από αυτούς είναι παιδιά. Σε ένδειξη της συμπαράστασης των ευρωπαίων αυτοδιοικητικών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την απόδοση του επίτιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον δήμαρχο Κιέβου.

Η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Μασσαλία, με περισσότερους από 2000 συμμετέχοντες από περιφερειακές και τοπικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκπροσωπούν πάνω από ένα εκατομμύριο δημάρχους, τοπικούς και περιφερειακούς εκλεγμένους πολιτικούς εκπροσώπους υιοθέτησε ψήφισμα για την Ουκρανία, με το οποίο στέκεται, όπως τονίζει ομόφωνα στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ