20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ε. Σαμαράς: Ανάγκη να μειωθούν οι εκδρομές προς Ζιά – “Ναι” στην καθιέρωση μονοδρόμησης

Για διαχρονικό πρόβλημα, που έχει ενταθεί τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, στον παραδοσιακό οικισμό Ζιά της Κω, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Ευριπίδης Σαμαράς.

Αφορμή η προτροπή της Ένωσης στα μέλη της και σε όλα τα τουριστικά γραφεία να μειώσουν τις εκδρομές τους, δηλαδή τα δρομολόγια των λεωφορείων από 20 και 30 σε δέκα προς τον ιδιαίτερα προβεβλημένο οικισμό, με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, για λόγους ασφαλείας κατοίκων και επισκεπτών και κατ’ επέκταση για λόγους προστασίας του τουριστικού προϊόντος.

“Σαν Ένωση έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε, καθώς διακινούμε το 85-90% των επισκεπτών, γιατί δεν βλέπουμε να επιλύεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους το πρόβλημα της διέλευσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στον μοναδικής ομορφιάς οικισμό και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επισκεπτών”, ανέφερε ο κ Σαμαράς, επισημαίνοντας κυρίως τους κινδύνους που ελλοχεύουν, λόγω της στενότητας του δρόμου που παραμένει διπλής κατεύθυνσης σε περίοδο τουριστικής αιχμής.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, όπως η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από τη πλευρά του παλιού λατομείου η από το δρόμο του Ασκληπιείου, συμφωνώντας με την καθιέρωση της μονοδρόμησης.

Πρόταση, που, όπως επισήμανε, έχει υποσχεθεί η έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου να υλοποιήσει.

Θετικός όμως, εμφανίστηκε ο κ Σαμαράς και με την προοπτική ενοικίασης από την ίδια την Ένωση, του οικοπέδου, που ενοικιάζεται σήμερα από τον δήμο, αποκλειστικά για τη στάθμευση των Λεωφορείων, ώστε να μην εισέρχονται αυτά στον οικισμό και να επιτρέπεται μόνο στα ΙΧ η διέλευση, μέσα από το χωριό.

“Όλα πρέπει να γίνουν και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για βιώσιμες λύσεις”, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας την ανοδική πορεία, που θα έχουν εφέτος οι αφίξεις για την Κω, 5-6% πάνω από το 2023, λόγος, που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, πρέπει να μας καθιστά ιδιαίτερα υπεύθυνους προς αποφυγή δυσάρεστων συμβάντων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ