19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ζωγράφισε το πορτρέτο του θρυλικού “Ταρζάν”, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Ράλλι Ακρόπολις 2021

Ο “Ταρζάν” στη θέση “Ζαχαράκη”, στη Φουρνά Ευρυτανίας, ήταν μια από τις πιο ξακουστές παγκοσμίως ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις· σκληρή και απαιτητική για οδηγούς και οχήματα, επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, μετά από χρόνια απουσίας.

Στο ιστορικό καλυβάκι του μπαρμπα-Γιώργου Μπούργου υπάρχει, πλέον, ζωγραφισμένη η μορφή του. Γράφει, αναρτώντας και τις σχετικές φωτογραφίες, στο facebook η Γεωργία Γκαρίλα, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου:

«Αφιέρωμα στο Γεώργιο Μπούργο, τον θρυλικό “Ταρζάν”, από το Γιώργο Κατσίφα. Περιμένουμε με αγωνία την ειδική διαδρομή!! Στην πανέμορφη τοποθεσία “Ζαχαρακη.”».

Το όνομα “Ταρζάν” προέκυψε από τον Γιώργο Μπούργο ο οποίος καταγόταν από τη Φουρνά της Ευρυτανίας, ζούσε στην Αθήνα και ήταν αστυφύλακας. Το Ράλλυ Ακρόπολις περνούσε από την καλύβα του “Ταρζάν” από το 22ο ράλι του 1975. Τότε η ειδική διαδρομή ονομαζόταν «Φουρνά». Με την ονομασια “Ταρζάν” πρωτοεμφανίζεται στο 26ο ραλλυ το 1979.

Στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του ο Γιώργος Μπούργος, διαγνώστηκε ότι πάσχει από φυματίωση οι γιατροί του είπαν ότι οι μέρες του είναι μετρημένες και η λύση ήταν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο βουνό όπου ο καθαρός αέρας ίσως τον βοηθούσε.

Έτσι λοιπόν πήρε την μεγάλη απόφαση, παράτησε την πρωτεύουσα και επέστρεψε στον τόπο της καταγωγής του για να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Μιας ζωής που διήρκεσε κι άλλα 52 χρόνια γιατί το οξυγόνο του βουνού, η ηρεμία, η γαλήνη του τοπίου και της ψυχής γιάτρεψαν τον μπαρμπα-Γιώργο κι ανέτρεψαν τις ιατρικές προβλέψεις…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ