20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Μόσχα έκανε πράξη τις προειδοποιήσεις της για το ρωσικό φυσικό αέριο

Η Ρωσία τραβάει το ενεργειακό χαλί κάτω από τα πόδια των Ευρωπαίων. Ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι αναστέλλει από σήμερα τις παραδόσεις φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία, με την αιτιολογία πως δεν πλήρωσαν το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

H Gazprom προειδοποίησε επίσης ότι θα μειωθεί η ροή φυσικού αερίου και σε Γερμανία, Ουγγαρία και Σερβία, εφόσον αυτό διέρχεται μέσω της Πολωνίας και της Βουλγαρίας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Γερμανία προετοιμάζεται για αλλαγή του ελέγχου σε διυλιστήριό της που διαχειρίζεται η κρατική ρωσική εταιρία Rosneft, και η οποία αντιπροσωπεύει όλες τις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου της Γερμανίας.

Εν μέσω αυτής της πρωτάκουστης ενεργειακής κρίσης, οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου καταγράφουν σήμερα νέο άλμα. Το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά (TTF) αυξήθηκε σήμερα κατά 24%, στα 125 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του αργού πετρελαίου. Το κόστος του φυσικού αερίου φέτος, είναι αυξημένο κατά σχεδόν 500% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ