20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Hopegenesis βράβευσε τον Αλέξη Καρδαμπίκη, για τις προσπάθειες επί του δημογραφικού προβλήματος στα Άγραφα

O Δήμος Αγράφων βραβεύτηκε στην πρώτη εκδήλωση του θεσμού Greek Demographic Awards 2024 by HOPEgenesis, που πραγματοποιήθηκε στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Facebook
Twitter
LinkedIn

από την έντυπη έκδοση

Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη εταιριών, βρέθηκαν, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφορμή τη σημαντική πρωτοβουλία της Hopegenesis να θεσπίσει τα πρώτα Greek Demographic Awards. Το δημογραφικό αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και η Πολιτεία, μαζί με όλους τους σχετιζόμενους φορείς, διερευνά τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος και ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς. Εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τους βασικούς πυλώνες προσέγγισης του δημογραφικού προβλήματος, όπως η ενίσχυση του τοπικού μόνιμου πληθυσμού, τα κίνητρα επιστροφής Ελλήνων, το λεγόμενο Brain Gain, το μεταναστευτικό και η σωστή ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών κ.α.

Η HOPEgenesis θέσπισε τα Greek Demographic Awards, με στόχο την προβολή και τη βράβευση ατόμων, δομών και οργανισμών, που συμβάλλουν στην αλλαγή του «αφηγήματος» στη σημερινή κοινωνία. «Μπορούμε να τολμήσουμε καριέρα και οικογένεια μαζί, μπορούμε να κάνουμε παιδιά, χωρίς να χάσουμε τα όνειρά μας, μπορούμε να παραμείνουμε στον τόπο μας, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες μιας ακριτικής περιοχής. Τα βραβεία αναδεικνύουν αυτά τα παραδείγματα, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της HOPEgenesis.

Για την προσπάθεια στα Άγραφα

Το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΩΝ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, «για τη συνεισφορά του στους κατοίκους των Αγράφων και στην οικογένεια γενικότερα, μέσω της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και ισχυροποίησης της περιοχής». Απονεμητής ήταν ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

«Σε μία συγκινητική τελετή στο ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, το Διοικητικό Συμβούλιο της HOPEgenesis βράβευσε τον Δήμο Αγράφων εκτιμώντας το έργο που επιτελείται και αφορά στη στήριξη και προάσπιση του θεσμού της οικογένειας, στην παροχή κινήτρων και στην ευόδωση δυναμικής στη διατήρηση του γηγενούς πληθυσμού», αναφέρει με αφορμή το βραβείο, ο Δήμαρχος Αγράφων. «Η HOPEgenesis», προσθέτει, «θεωρώντας την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης ως ζήτημα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας, ενεργεί για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα. Ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τον Δήμο Αγράφων και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στηρίζει και τον δικό μας Δήμο».

Και καταλήγει ο κ. Καρδαμπίκης: «Η τιμή είναι τεράστια… Είμαστε περήφανοι που ο Δήμος Αγράφων πήρε πρωτοβουλίες και πρωτοστάτησε για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ευχαριστούμε τη HOPEgenesis για όσα πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο μας και υποσχόμαστε πως εμείς, ως Δήμος Αγράφων, θα στεκόμαστε αρωγοί με κάθε τρόπο στους νέους ανθρώπους που επιλέγουν να μείνουν στον Δήμο Αγράφων, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής τους με όποιο τρόπο έχουμε τη δυνατότητα, ενώ θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις που θα μειώσουν το μέγεθος των αιτιών στις οποίες οφείλεται η χαμηλή γεννητικότητα».

Στην ίδια τελετή, δόθηκαν ευχαριστήρια τιμητικά βραβεία από τον πρόεδρο και ιδρυτή της HOPEgenesis στους χορηγούς, που έχουν συνεισφέρει καταλυτικά στην υλοποίηση των σκοπών της HOPEgenesis. Μεταξύ αυτών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την οποία εκπροσώπησε, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ