21 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιατρός Θ. Δαλαδήμος: “Μας έδωσαν ένα εμβόλιο και το περιφρονήσαμε – Πραγματικοί ήρωες οι νοσηλευτές του νοσοκομείου” (ΒΙΝΤΕΟ)

από την έντυπη έκδοση των Ευρυτανικών Νέων

Τις προσωπικές του εμπειρίες από τη διάρκεια των σχεδόν δύο ετών της πανδημίας, μοιράστηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής βραβείων του Δήμου “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων” (αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση) ο παθολόγος ιατρός και επικεφαλής της πτέρυγας κορονοϊού Γ.Ν.Κ. κ. Θεόδωρος Δαλαδήμος. Δίχως στρογγυλέματα στον λόγο του, ο ιατρός παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Πέρα από τα μεγάλα λόγια που ακούμε καθημερινά, από πολιτικούς, διοικητές κλπ., ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου λειτουργεί καλά, δυστυχώς το νοσοκομείο μας λειτουργεί με το 20% σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Δαλαδήμος και τόνισε ότι στην πτέρυγα κορονοϊού «…έχουμε γίνει όλοι μια οικογένεια, ώστε να καταφέρουμε να ζήσει έστω και ένας συμπολίτης μας».

Οι ασθενείς με covid στην Ευρυτανία έχουν όνομα και επίθετο, δεν είναι απλά ένας αριθμός, επεσήμανε και ανέφερε ότι 15 συνάνθρωποί μας δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη μάχη μέσα στο 2021. «Ήταν άνθρωποι που είχαν οικογένεια, παιδιά και εγγόνια και σήμερα, δυστυχώς λείπουν. Λείπουν γιατί δεν υπήρχε το εμβόλιο ώστε να μας βοηθήσει», δήλωσε και αναρωτήθηκε: «Σήμερα, όμως, το εμβόλιο το έχουμε εδώ και έναν χρόνο, και το Καρπενήσι βρίσκεται σχεδόν στην τελευταία θέση των εμβολιασμένων. Γιατί;». «Μας έδωσαν ένα εμβόλιο, το οποίο το περιφρονήσαμε και δεν θα έπρεπε, γιατί ο διπλανός μας έχει πεθάνει, ο συγγενής μας έχει πεθάνει», είπε ακόμα.

«Το μεγάλο βραβείο το αξίζουν οι νοσηλευτές μας, που είναι δίπλα στον ασθενή ανά πάσα ώρα και στιγμή», πρόσθεσε ο επικεφαλής ιατρός της πτέρυγας κορονοϊού στο ΓΝ Καρπενησίου και περιέγραψε το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει απ’ την αρχή της πανδημίας· «αυτοί είναι πραγματικοί ήρωες», τόνισε χαρακτηριστικά και απηύθυνε παράκληση: «Να πείσουμε και αυτούς που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, για να μη φτάσουμε και πάλι στο σημείο μηδέν (…). Πρέπει να κερδίσουμε τη ζωή μας, την ελευθερία μας και να προχωρήσουμε μπροστά».

Το τέλος της πανδημίας δεν θα έρθει πολύ σύντομα, εκτίμησε· «ο φόβος και ο πόνος είναι ακόμα μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Δαλαδήμος και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, το νοσηλευτικό προσωπικό, τις καθαρίστριες, στο εργαζόμενους που βγάζουν τις ακτινογραφίες, το διοικητικό προσωπικό κ.α. «Μην ξεχνάτε», κατέληξε, «ότι το νοσοκομείο μας είναι μικρό και εμείς είμαστε πλέον κουρασμένοι. Όσο κουράζεται ο γιατρός, τόσο θα πέφτει η υγειονομική ασφάλεια που μπορούμε να σας παρέχουμε».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ