17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κέρκυρα: Ασφάλεια, ΣΣΕ, ακρίβεια και ειρήνη, τα κεντρικά συνθήματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Με την κεντρική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, οι Κερκυραίοι εργαζόμενοι τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου. Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν, εκτός του Εργατικού Κέντρου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας, η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, η ΟΑΣΚ καθώς και οι ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, ΛΑΣΥ και “Μένουμε Ιόνιο”.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης, τόνισε την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αύξησης των αποδοχών τους, υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενίσχυσης των υπηρεσιών προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων, της επιθεώρησης εργασίας και πάταξης της αισχροκέρδειας στην αγορά. Παράλληλα τόνισε ότι ο λαός θα πρέπει να διεκδικήσει διαρκή ειρήνη και να αντιταχθεί στα πολεμικά σχέδια των ισχυρών.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία στάθηκε έξω από το κτήριο που στεγάζει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ενώ κατέληξε στο εργοτάξιο που υπάρχει στο πρώην πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς όπου με παρέμβαση των παρισταμένων, σταμάτησαν οι εργασίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ