18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Η νέα σύνθεση της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ – Επανασυγκρότηση σε σώμα μετά από εισήγηση του δημάρχου

από την έντυπη έκδοση

Στις 24 Αυγούστου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου συνήλθε σε μεικτή (διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση και το 9ο θέμα είχε τίτλο «Αντικατάσταση μελών ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ». Το θέμα εισηγήθηκε η πρόεδρος του Δ.Σ., κα Γεωργία Γκαρίλα, και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ κατόπιν ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση και στο συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του 102/63900/ 13-9-2019 και κατ΄ εφαρμογή της νέας διάταξης (…), κατά τη συγκρότηση της επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα αιρετά μέλη και οι δημότες υποδεικνύονται δεσμευτικά από τον δήμαρχο κατά τα 3/5 και από τις λοιπές παρατάξεις κατά τα 2/5, ενώ δεν υπολογίζονται στην ποσοστιαία αυτή αναλογία οι υποχρεωτικώς οριζόμενοι κατά το παραπάνω άρθρο (255 ΔΚΚ). Με την αριθμ. 317/2019 απόφαση του Δ.Σ. συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καρπενησίου με τίτλο ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ. Στη συνέχεια, με την αριθ. 67/2022 απόφαση του Δ.Σ. έγινε αντικατάσταση μελών, λόγω παραίτησης μέλους.

Τους τελευταίους μήνες, λόγω παραίτησης μελών (3 τακτικά-1 αναπληρωματικό) προέκυψε εκ νέου η ανάγκη για αντικατάστασή τους. Για μια σειρά από λόγους, παραιτήθηκαν οι κ.κ. Μαρία Ζαρκάδα, Δημήτριος Νικολαΐδης, Ιωάννης Δημητρίου και Παρασκευή Τσιτούρη. Κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην αντικατάσταση των 3 τακτικών μελών και 1 αναπληρωματικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ. Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης πρότεινε την αντικατάσταση της κας Τσιτούρη-Κατσιάρη Παρασκευής από τον κ. Σβερώνη Ιωάννη, την αντικατάσταση της κας Ζαρκάδα Μαρίας από τον κ. Οικονομίδη Ιωάννη, την αντικατάσταση του κ. Δημητρίου Ιωάννη από την κα Δεδούση Φωτεινή και την αντικατάσταση του κ. Νικολαΐδη Δημητρίου από την κα Βλάχου Μαρία.

Ακολούθησε ευρεία διαλογική συζήτηση και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκορόγιας Δημήτριος δήλωσε «λευκό» ως προς τα προτεινόμενα πρόσωπα. Ομόφωνη ήταν η έγκριση της απόφασης και στο Δ.Σ. της ΕΚΕΠΠΠΠΑΔΗΚ («…αποδέχεται την υπ’ αριθ. 101/24-08-2022 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου»).

Η νέα σύνθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΕΚΕΠΠΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου έχει ως εξής (τακτικά μέλη): οι αιρετοί από την πλειοψηφία δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι κ.κ. Τσιουγκρή-Γυφτομήτρου Κωνσταντία (Πρόεδρος) και Σβερώνης Ιωάννης, ενώ ο αιρετός από τη μειοψηφία σύμβουλος είναι ο κ. Καρβέλης Γιώργος. Εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής ορίστηκε η κα Δεδούση Φωτεινή, ενώ οι 5 δημότες ή κάτοικοι με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης είναι οι: Δόση Μαρία-Ελευθερία (αντιπρόεδρος), Σιαξαμπάνη Ελένη, Οικονομίδης Ιωάννης, Λερογιάννης Σεραφείμ και Σκαρπής Ιωάννης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ