18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Κατασκευή αναβατορίου για άτομα με κινητικά προβλήματα σε υποκατάστημα τράπεζας – Ομόφωνο ναι από το Δημ. Συμβούλιο

από την έντυπη έκδοση

Το πρόβλημα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα τραπεζικά ιδρύματα της πόλης (αλλά όχι μόνο), έχουν πολλές φορές θίξει μέσα από ρεπορτάζ τα Ευρυτανικά Νέα. Πολλά κτήρια της πόλης παραμένουν απροσπέλαστα από άτομα με αναπηρίες, δυσκολεύοντας έτσι την καθημερινότητα των ιδίων, αλλά και των οικογενειών τους κατ’ επέκταση.

Έπειτα από συνεχόμενα αιτήματα φορέων και πολιτών, ένα από τα τραπεζικά καταστήματα της πόλης, επί της οδού Τσιτσάρα 2, αναμένεται να τοποθετήσει αναβατόριο για την πρόσβαση ατόμων μειωμένης κινητικότητας. Το θέμα τέθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, τα μέλη του οποίου ομόφωνα ενέκριναν την ειδική διαμόρφωση της εισόδου της τράπεζας, με τις εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Άλλωστε, έπειτα και από αυτοψία του αρμοδίου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Βασιλείου Μαντέκα, διαπιστώθηκε ότι «είναι δυνατή η τοποθέτηση του αναβατορίου στην προτεινόμενη θέση, καθώς παραμένει ικανός χώρος για τη διέλευση πεζού και την εξυπηρέτηση εμποδιζόμενου ατόμου με αναπηρία», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το πεζοδρόμιο στην εν λόγω θέση έχει πλάτος 1.70 μ. και τμήμα του αναβατορίου τοποθετείται εντός του οικοπέδου της τράπεζας και καταλαμβάνει και μικρό τμήμα του πεζοδρομίου διαστάσεων περίπου 0.38 μ. x 1.95 μ. «Το αναβατόριο θα έχει μήκος 1.95 μ. και πλάτος 0.97 μ. και θα απομένει για τη διέλευση των πεζών πλάτος πεζοδρομίου 1.38μ.», τονίζεται.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ