20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Πού εντοπίστηκαν τα 8 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και σήμερα στην Ευρυτανία – Τα τεστ του ΕΟΔΥ

Τα 123 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρυτανία από τις αρχές Μαρτίου. Το τελευταίο δεκαήμερο καταγράφεται τάση πολύ αργής αποκλιμάκωσης, ωστόσο τα δεδομένα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ρευστά και η ισορροπία ανάμεσα στην επιστροφή στα μηδενικά περιστατικά και σε τυχόν νέα έξαρση, πολύ λεπτή και εύθραυστη.

Το τελευταίο 7ήμερο (18 με 24/3) οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 22, με οκτώ εξ αυτών να ανακοινώνονται την Τρίτη 23/3 (3) και σήμερα Τετάρτη (5). Επτά από τα οκτώ θετικά τεστ ανιχνεύθηκαν στο Καρπενήσι και αφορούν πέντε άνδρες 33, 61, 63, 67 και 91 ετών, καθώς και δύο γυναίκες 48 και 52 χρόνων. Ένα περιστατικό αφορά 72χρονο σε χωριό των Αγράφων, που ανιχνεύθηκε θετικός σε προγραμματισμένα τεστ του ΕΟΔΥ.

Τα τεστ της εβδομάδας

Χθες, Τρίτη 23 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ στη Δαφνούλα Αγράφων, χωριό το οποίο χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο από το 3ο κύμα κορονοϊού. Από τα 49 τεστ που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν όλα αρνητικά. Είχαν προηγηθεί, τη Δευτέρα 22/3, συνολικά 38 τεστ στο Καρπενήσι· προέκυψαν τρία θετικά κρούσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα.

Σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου το τοπικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Φραγκίσκας (1 θετικό σε 32 τεστ), ενώ την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα βρεθεί στο Κερασοχώρι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ