17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Πώς αναλύονται τα επτά (7) νέα κρούσματα που καταχώρισε στην Ευρυτανία ο ΕΟΔΥ

Στο Καρπενήσι εντοπίζονται και τα επτά (7) περιστατικά covid που καταχώρισε στην Ευρυτανία ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου (6/3). Πρόκειται για πέντε παιδιά, ηλικίας 7 ετών (4 κοριτσάκια, 1 αγοράκια), στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, καθώς και για δύο ενήλικες, μια 50χρονη γυναίκα και έναν 43χρονο άνδρα.

Το τελευταίο πενθήμερο τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί ανέρχονται σε είκοσι δύο (22)· τα περισσότερα εντοπίζονται στο Καρπενήσι, αλλά δεν είναι λίγα τα περιστατικά στη δυτική Ευρυτανία, όπως καταγράφηκαν στα ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων.

Η θέση της Ευρυτανίας στον επιδημιολογικό χάρτη παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση, με 110 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο 7ήμερο. Στην ίδια… μοίρα βρίσκονται η ΠΕ Κοζάνης (113 περιστατικά/100.000 κατ.) και Ρεθύμνου (117/100.000 κατ.), για τις οποίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσε κώδωνα κινδύνου και μίλησε για οριακή κατάσταση.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες. Τη Δευτέρα (8/3) το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο Ραπτόπουλο Αγράφων για τη διενέργεια τεστ.

Στη Στερεά Ελλάδα

Πολύ άσχημα ήταν τα νούμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα στη Στερεά, με 137 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 72 (!) στη Φθιώτιδα. Τα… 55 εντοπίζονται στη Μαλεσίνα Λοκρίδος. Συνολικά 24 είναι τα περιστατικά στη Βοιωτία (τα περισσότερα στον δ. Θηβαίων) και 25 στην Εύβοια (κυρίως σε Χαλκίδα και Ψαχνά), ενώ την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Φωκίδα με 9 περιστατικά (7 στην Ιτέα), γεγονός που οδήγησε τη ΓΓΠΠ στην απόφαση να τη συμπεριλάβει στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ