20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ναν: «Θέλουμε να δείξουμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο Final Four»

 

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Δευτέρα (22/1) τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ και ο Κέντρικ Ναν έστειλε μήνυμα… νίκης.

Μιλώντας την Τρίτη (16/1) στην Cosmote TV, o Αμερικανός γκαρντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θέλω τη νίκη και για την ομάδα μου. Ξέρω ότι έρχεται μια μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό.

Θέλουμε να δείξουμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα. Πιστεύω στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σχολίασε: «Μου πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστώ, αλλά νομίζω ότι τα πάω αρκετά καλά. Το physicality που υπάρχει, όχι μόνο στην Euroleague, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πιο μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν το physicality που υπάρχει, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Οι απαιτητικές προπονήσεις και αυτό το επίπεδο επαφών στα παιχνίδια. Μου αρέσει που είμαι μέρος όλου αυτού, το έχω αγκαλιάσει».

Παράλληλα, ο Ναν δήλωσε αισιόδοξος για παρουσία των «πράσινων» στο Final Four της Εuroleague, λέγοντας σχετικά: «Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο Final Four. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι καινούργιοι εδώ. Το να βρίσκουμε ελεύθερα σουτ, να παίζουμε καλή άμυνα και να παίρνουμε ομαδικές νίκες είναι κάτι που θέλουμε όλοι και αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό».

Για τη σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν είπε: «Δεν πολυμιλούσε ο κόουτς Αταμάν, όταν ήρθα εδώ. Δεν ήμουν σε αγωνιστική φόρμα, γιατί δεν είχα κάνει προετοιμασία. Σε κάθε φάση στην προπόνηση έβγαζε ένα play για μένα μέχρι να κουραστώ και ήταν πολύ έντονο. Δεν το λέω με κακό τρόπο ότι ήταν έντονο. Αυτός είναι ο ρόλος που ήθελα να έχω και αυτό σίγουρα δούλεψε για μένα».

Τέλος, ο Ναν αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που υπήρχε από τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, λέγοντας συγκεκριμένα: «Υπήρχε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, την Παρτιζάν και την Αρμάνι. Δεν είχα ιδέα πού θα έμπλεκα, όπου και να πήγαινα. Αλλά οι μάνατζέρ μου και ο κύκλος με βοήθησαν να ζυγίσω τις επιλογές.

Ο προπονητής και το στυλ παιχνιδιού ήταν σίγουρα σημαντικά στοιχεία για μένα. Είναι μια καινούργια ομάδα όπως είπα. Μόνο 2-3 παίκτες υπήρχαν από την περασμένη σεζόν και ήθελα να ενταχθώ σε ένα φρέσκο σύνολο».//Λ.

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ