17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Οι γυναίκες θα πάμε πολύ μακριά ως νικήτριες» – Αποκλειστική συνέντευξη της Elisabetta Franchi στο ΕΡΤNews και την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Στο περιθώριο της παρουσίασης τη συλλογής “Eternal” σε ένα εντυπωσιακό show, με το οποίο έφερε το όραμά της για διαρκή ομορφιά στην ελληνική πρωτεύουσα, η Elisabetta Franchi βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε αποκλειστικά στο ΕΡΤNews και την δημοσιογράφο, επικεφαλής των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, στη μοναδική της συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο.

Η διάσημη Ιταλίδα σχεδιάστρια έστειλε και σημαντικά κοινωνικά μηνύματα στις γυναίκες, εν μέσω πολλών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας αλλά και γυναικοκτονιών στην Ελλάδα. «Οι γυναίκες μπορούν να έχουν τη δύναμη του λόγου και να βρίσκονται πράγματι στην πρώτη γραμμή» λέει ενδεικτικά.

Τα μηνύματά της αφορούν, ακόμη, στο πώς μπορεί να καταφέρει μια γυναίκα στη σύγχρονη ζωή να τα ισορροπεί όλα, αλλά και στο πώς συνδυάζεται η δημιουργία με την επιχειρηματικότητα.

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη, όπως προβλήθηκε (την Τετάρτη 30/4/2024) στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» με τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Πού είναι η χρυσή τομή της φινέτσας και της θηλυκότητας;

Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή. Επειδή η φινέτσα και η θηλυκότητα είναι πράγματι στα όρια της χυδαιότητας. Πρέπει να είσαι συνεχώς πολύ προσεκτική. Αν είσαι πολύ… Αν είσαι αποκαλυπτική επάνω πρέπει να είσαι καλυμμένη κάτω. 

Αν φοράς εφαρμοστό κοντό φόρεμα δεν πρέπει να είσαι πολύ προκλητική. Η χρυσή τομή είναι πράγματι μια πολύ λεπτή γραμμή.

Πώς μπορεί ένας δημιουργός να συνδυάσει τη δημιουργία αλλά να είναι και επιχειρηματίας. Να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα;

Είναι λίγο σαν να είσαι η γαζέλα που ξυπνά την αυγή στο δάσος. Πρέπει να τρέξεις επειδή το λιοντάρι μπορεί να σε φάει. 

Σας έχει εμπνεύσει ποτέ η Ελλάδα;

Έλληνας θεός, Ελληνίδα θεά… Ναι. Σίγουρα ναι. Απόψε, είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και έφερα τη δική μου ιδέα, μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

Πώς μπορεί να καταφέρει μια γυναίκα στη σύγχρονη ζωή να τα ισορροπεί όλα;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μυστική συνταγή. Υπάρχει η επιθυμία να τα καταφέρεις διότι ακόμα και σήμερα να είσαι γυναίκα καριέρας είναι κουραστικό επειδή είσαι και μητέρα. Έχεις πολλά καθήκοντα. Όμως εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ δυνατές.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στις γυναίκες;

Εμένα με ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Πιστεύω ότι έχω δώσει πολύ σημαντικά μηνύματα. Ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ δυνατές και μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνες μας.

Είναι προφανές ότι κάθε δύναμη στην κοινωνία πρέπει να μάχεται με το δικό της τρόπο. Όμως… Υπάρχει ένα σημείο καμπής. Οι γυναίκες μπορούν να έχουν τη δύναμη του λόγου και να βρίσκονται πράγματι στην πρώτη γραμμή. Ως εκ τούτου είναι δύσκολος δρόμος επειδή οι κοινωνικές τάξεις κάνουν τη διαφορά. Εγώ βέβαια ανήκω σε μια τάξη όπου είναι πιο εύκολο. Ενδεχομένως άλλες όχι. Όμως είναι ένας δρόμος που έχουμε “χτίσει” και θα μας πάει πολύ μακριά ως νικήτριες. 

Το show στην Αθήνα και η συλλογή “Eternal”

Η Elisabetta Franchi, τιμώντας την χώρα μας και την Αθήνα δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό video με εικόνες από τα αρχαία μνημεία μας και την πόλη της Αθήνας το οποίο ήτaν η εισαγωγή του show της.

Τα μοντέλα της Elisabetta Franchi διέσχισαν την επιβλητική κιονοστοιχία στο εμβληματικό Ζάππειο, στο νεοκλασικό παλάτι κάτω από το φως του ηλιοβασιλέματος αποτίοντας φόρο τιμής στα κλασικά δόγματα της ομορφιάς όπως ορίστηκαν στο πέρασμα των αιώνων από την αγαλματώδη χάρη των ελληνικών θεoτήτων.

Στη συλλογή “Eternal”, η οποία περιλαμβάνει χειροποίητα πολύτιμα σχέδια, η «μαεστρία» του σχεδιαστή στο να δημιουργεί μια κομψή και λαμπερή γκαρνταρόμπα για σύγχρονες «θεότητες» βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το αισθησιακό και ρομαντικό όραμα της θηλυκότητας αντηχεί στα περίπλοκα intarsias, chiffon appliqué, μικρό-πούλιες κρύσταλλα και κεντήματα που ενισχύουν την εκλεπτυσμένη αίσθηση των φορεμάτων. 

Οι ντραπέ τουαλέτες και οι διαφάνειες προσθέτουν μια αισθησιακή απόλαυση συμπληρώνοντας το frisky tailoring μια πρόταση παντελονιού και blazers.

Η χρωματική παλέτα ξεκινά από τις αισθησιακές αποχρώσεις του μαύρου έως το ιβουάρ λευκό, από το μπορντό έως το nude και ασημί, φθάνοντας στο αποκορύφωμα στην τελευταία εμφάνιση, ένα nude φόρεμα πλούσιο σε φλοράλ κεντήματα και απλικέ.

Η ενέργειες και οι ακτιβιστικές δράσεις της Elisabetta Franchi

Εκτός από σχεδιάστρια η Franchi μετέχει σε ενέργειες αλλά και κοινωνικές δράσεις που επιβεβαιώνουν πώς η μόδα μπορεί να καθίσταται, αρκετά συχνά πλέον, ένας τρόπος προώθησης κοινωνικών πρωτοβουλιών, όσο και πολιτισμού.

Είναι ακτιβίστρια όσον αφορά τα δικαιώματα των ζώων και αυτό είναι επίσης κάτι που εκπροσωπεί η επωνυμία της – έχει δημιουργήσει το Fur Free Retail Program.

Η εταιρεία Elisabetta Franchi, κατά την ίδια τη δημιουργό της, «μεταφέρει αξίες που υπερβαίνουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις. Κυρίως, διέπεται από αγάπη και σεβασμό για τα ζώα.

Το 2013 προώθησε το “Dog Hospitality” στην εταιρεία, κάτι που σημαίνει πως όποιος θέλει μπορεί να φέρει μαζί του τον κατοικίδιό του. Πολλά σκυλιά συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους στο γραφείο καθημερινά.

«Η οικογένεια είναι ένας άλλος από τους βασικούς πυλώνες, όπως και η εκτίμηση των γυναικών, σε μια κοινωνία που συχνά τείνει να τις τιμωρεί. Αυτές οι αρχές είναι αναπόσπαστο μέρος όλων των πράξεων και του τρόπου ζωής» λέει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στη “Madame Figaro” της Κύπρου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ