20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ορισμός 14 αντιδημάρχων από το Δήμαρχο Χίου- Αρμοδιότητες και αντιμισθίες

14 από τους 23 Δημοτικούς Συμβούλους της Νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Χίου (στο σύνολο των 39 συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου) ορίστηκαν στη θέση του αντιδημάρχου, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, από τον νέο Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή.
Ανάμεσα στους 14, δύο είναι γυναίκες, ενώ 11 από τους αντιδημάρχους είναι με αντιμισθία. Χωρίς αντιμισθία είναι οι κ.κ. Γιώργος Χαλκιάς, Ηλία Παπαδόπουλος και Δημήτρης Αυγερινός.

Σε περίπτωση απουσίας των Αντιδημάρχων, τις αρμοδιότητές τους που τους έχει μεταβιβάσει ο Δήμαρχος, τις ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Επίσης σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, όταν ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος Παντελής Καμπούρης που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κατά σειρά ορισμού της πρακάτω απόφασης που έχει δημοσιευτεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Ετσι ορίζονται αντιδήμαρχοι και τους μεταβιβάζονται αρμοδιότητες ως εξής:

Στον Γεώργιο Χαλκιά ως Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Χίου, και του μεταβιβάζει, ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα Υγείας-Πρόνοιας και συγκεκριμένα τα αντικείμενα που αφορούν το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, τους Εμβολιασμούς, τα Αγροτικά και Δημοτικά Ιατρεία, τον Εθελοντισμό και το Δίκτυο Υγειών Πόλεων. ” τις κατά τόπον αρμοδιότητες και συγκεκριμένα την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Χίου και τη συνεργασία με τον πρόεδρο του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για την επίλυση των προβλημάτων της.
” Στις καθ’ ύλην αρμοδιότητες των θεμάτων παιδείας, θα συνεπικουρεί την Αντιδήμαρχο κ. Χριστίνα Σεράφη.

Στον Δημήτριο Πατελίδα ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών πλην της αρμοδιότητας του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Σηματοδότησης που αφορά την επέκταση, συντήρηση και βελτίωση του δικτυού ηλεκτροφωτισμού των οδών και γενικά των υπαίθριων χώρων του Δήμου, καθώς και του φωτισμού για την ανάδειξη των δημοτικών κτηρίων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης “.
Επίσης έχει στην πλήρη ευθύνη του τα μηχανήματα έργου, τα οποία θα διαχειρίζεται, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και καθαρισμού δρόμων, ρεμάτων, κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π., σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Στον Παντελή Καμπούρη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στον Νικόλαο Καρασούλη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, για τις Δημοτικές Ενότητες Καμποχώρων και Αγίου Μηνά, και του μεταβιβάζει τις καθ΄ύλην αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τις κατά τόπον παρακάτω αρμοδιότητες για τις προαναφερόμενες Δημοτικές Ενότητες.
5.Σ τον Πέτρο Μαθιούδη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης και του μεταβιβάζει τις κατά τόπον παρακάτω αρμοδιότητες:

Στον Αργύρη Κλουβάκη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, για τη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας, και του μεταβιβάζει τις. κατά τόπον παρακάτω αρμοδιότητες.

Στον Ηλία Παπαδόπουλο ως Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία, για τη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων, και του μεταβιβάζει τις κατά τόπον παρακάτω αρμοδιότητες.

Στον Κωνσταντίνο Ρυμική ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, για τις Δημοτικές Ενότητες Καρδαμύλων και Αμανής, και του μεταβιβάζει τις κατά τόπον παρακάτω αρμοδιότητες.

Στον Γεώργιο Χριστάκη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Στην Χριστίνα Σεράφη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, και της μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα αθλητισμού όπως αυτά ασκούνταν έως 31/12/2023 από το καταργηθέν Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, καθώς και τις επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων και σωματείων. ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας όπως αυτά ασκούνται από το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, (Επιχορηγήσεις σχολικών επιτροπών, ΚΔΑΠ, Σίτιση μαθητών, μισθώσεις ακινήτων για σχολεία, Άδειες μουσικών σχολών και ωδείων, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), συνεπικουρούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Χαλκιά.

Στον Δημήτριο Αυγερινό ως Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία, και του μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου ” τις αρμοδιότητες του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Σηματοδότησης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορά την επέκταση, συντήρηση και βελτίωση του δικτυού ηλεκτροφωτισμού των οδών και γενικά των υπαίθριων χώρων του Δήμου, καθώς και του φωτισμού για την ανάδειξη των δημοτικών κτηρίων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Στον Ιωάννη Αμέντα ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα πολιτισμού όπως αυτά ασκούνται από την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, τα θέματα της Δημοτικής Πινακοθήκης, καθώς και τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα πολιτισμού όπως αυτά ασκούνταν έως 31/12/2023 από το καταργηθέν Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα πολιτισμού όπως αυτά ασκούνταν έως 31/12/2023 από το καταργηθέν Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας.

Στον Αργύρη Γιαμά ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει: ” τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα Πρόνοιας και συγκεκριμένα την ευθύνη και τα αντικείμενα των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών και των Κατασκηνώσεων

Στην Αναστασία Γαλάνη ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και της μεταβιβάζει: ” τις καθ΄ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα Πρόνοιας και συγκεκριμένα τα αιτήματα οικονομικά αδυνάτων κατοίκων, τα πιστοποιητικά απορίας και τις δομές Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας Χίου, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, ΚΑΠΗ & ΚΗΦΗ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ