18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με την Α.Τυράσκη: Τοπικές βροχές στα νησιά του Αιγαίου την Ανάσταση και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Άστατος προβλέπεται ο καιρός την Ανάσταση και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα σε περιοχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια και την Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τα φαινόμενα, ωστόσο, θα είναι γενικά πρόσκαιρα και δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Βελτίωση του καιρού, με αρκετή ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής και τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς, στο βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το πρωί κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Μόνο το μεσημέρι – απόγευμα περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις και ίσως τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Τρίτη προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ