17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πορεία μαθητών του ΕΠΑΛ Κω στη μνήμη των συμμαθητών τους

Να καταδικάσουν ενέργειες που αναδύουν αισθήματα μίσους , όπως αυτή της γραφής προσβλητικών φράσεων, στον τοίχο του ΕΠΑΛ Κω, τον αφιερωμένο στη μνήμη της μαθήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο το 2018, καλεί κάθε πολίτη ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω Φίλιππος Παπανικολάου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο κ Παπανικολάου περιέγραψε και τις δύσκολες ώρες που περνά η σχολική κοινότητα από τον αδόκητο θάνατο των δυο μαθητών, του Μανώλη και του Μάξιμου σε τροχαίο πριν από δυο εβδομάδες.
‘’Το σχολείο μας έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλά χτυπήματα χάνοντας συνολικά τέσσερα παιδιά του. Και αυτά τα τραγικά συμβάντα δίνουν και έναυσμα στα παιδιά να ωριμάσουν πιο γρήγορα και να πάρουν πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου όπως η αυριανή πορεία ”τόνισε ο κ Παπανικολάου.
Την πορεία ,που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από το σχολείο και θα καταλήξει στη Πλατεία Ελευθερίας, οργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ στη μνήμη των δύο 18χρονων.
‘’Θεωρούμε χρέος μας να κινητοποιηθούμε σαν σχολείο αλλά και σαν κοινωνία έτσι ώστε να είναι η τελευταία φορά που χάνονται άνθρωποι από ατυχήματα στην άσφαλτο. Το σχολείο μας θρηνεί, δύο μαθητές του, που έφυγαν άδικα από κοντά μας με τον πιο τραγικό τρόπο’’ αναφέρουν στο κάλεσμα τους γονείς και μαθητές,

Την πρωτοβουλία των μαθητών-τριών και του Συλλόγου γονέων για την οργάνωση πορείας-διαμαρτυρίας με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα χαιρετίζει η Β!ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Οι καθηγητές θα συμμετέχουν μαζικά συμβάλλοντας στην ανάδειξη δύο μεγάλων προβλημάτων, όπως τονίζουν, που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή στην Κω, όπως την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις ελλείψεις του δημόσιου Νοσοκομείου.
Να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των μαθητών και να συμμετέχουν στην πορεία της Παρασκευής καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς του νησιού και η Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ ζητώντας άμεση κατασκευή ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ