20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρέθυμνο: Στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου ο Ν. Ανδρουλάκης (video)

Από το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της περιοδείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη.

Ο κύριος Ανδρουλάκης έφτασε γύρω στις 10:30, το πρωί, στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μίλησαν κυρίως για την υποστελέχωση, αλλά και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις επισκέψεις του σε δομές υγείας στην Ελλάδα, διαπιστώνει τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.

“Τα προβλήματα δεν είναι οι εξαιρέσεις είναι ο κανόνας” τόνισε. Το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο”, είπε χαρακτηριστικά. “Για μας η υγεία των πολιτών, είτε πλούσιων είτε φτωχών, είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Γι’ αυτό έχουμε ως προτεραιότητα να αναγεννηθεί με Εθνικό σύστημα υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”, τόνισε. Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ιατρεία και Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο ενός δεκαετούς σχεδίου, με οριζόντια εφαρμογή σε όλη τη χώρα. “Για όλα αυτά, πρόσθεσε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει απολύτως τίποτα, υποβαθμίζει το ΕΣΥ και υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο της υγείας”.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, όπου θα συναντηθεί και θα μιλήσει με πολίτες και εμπόρους, ενώ αύριο η περιοδεία του συνεχίζεται στο Ηράκλειο.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ