20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρόδος: Κλειστά τα εργαστηριακά ιατρεία – Οι γιατροί διαμαρτύρονται για περικοπές και υποκοστολόγηση από τον ΕΟΠΥΥ

Για απάνθρωπη τακτική του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους εργαστηριακούς γιατρούς έκανε λόγο σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης. Τα εργαστηριακά ιατρεία είναι κλειστά από χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρουν οι γιατροί, για την υπο-κοστολόγηση των εξετάσεων, αλλά και για τις περικοπές των δεδουλευμένων των γιατρών που γίνονται από το οργανισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου “Κάθε μήνα το κράτος διαθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων το οποίο προορίζεται για τις εργαστηριακές εξετάσεις των Ασφαλισμένων του.

Οι κλινικοί ιατροί που συνταγογραφούν τις εξετάσεις για τους ασφαλισμένους, ΔΕΝ ενημερώνονται για το όριο χρημάτων που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για τον εκάστοτε μήνα, οπότε και συνταγογραφούν απεριόριστα.

Οι ασφαλισμένοι πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους, ενώ ο εργαστηριακός ιατρός εκτελεί όλες τις αναγραφόμενες στο παραπεμπτικό εξετάσεις. Στον επόμενο μήνα που γίνεται η εκκαθάριση του προηγούμενου, ο ΕΟΠΥΥ αντί να πληρώσει το σύνολο των εξετάσεων πληρώνει περίπου το 50% διότι δεν επαρκούν τα οικονομικά του ταμείου (των 9.000.000 ασφαλισμένων). Μάλιστα οι περισσότερες εξετάσεις έχουν κοστολογηθεί το έτος 1991 και επιπρόσθετα έχουν εισαχθεί εξετάσεις υψηλού κόστους, χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ”.

«Μέχρι στιγμής, καμία ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν είδε το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση» τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΡ, ζητώντας την κατανόηση και τη στήριξη των ασφαλισμένων στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο λειτουργούν συνολικά 52 εργαστηριακά ιατρεία, εκ των οποίων 33 βιοπαθολογικά και 8 ακτινοδιαγνωστικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ