19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι προπονήθηκαν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του ελληνικού στίβου – 37 αθλητές/τριες στο καμπ του ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με κυρίαρχο σύνθημα «καλλιεργούμε τον άνθρωπο μέσα στον αθλητή» και τη συμμετοχή 37 αθλητών/τριών (25 προσκεκλημένων του ΣΕΓΑΣ και 12 με πρωτοβουλία των συλλόγων τους) και 13 προπονητών διεξήχθη, στις αρχές Σεπτεμβρίου ‘22, το 1ο καμπ αναπτυξιακών κατηγοριών.

Το καμπ, που διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, σηματοδότησε την έναρξη των δράσεων της προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου.

Στο Καρπενήσι ήρθαν τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου, αθλητές και αθλήτριες που με σκληρή δουλειά, επιμονή και προσπάθεια μπορούν να γράψουν τις δικές τους σελίδες δόξας στα ταρτάν.

«Η εν λόγω δράση», αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, «εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του μοντέλου λειτουργίας του τομέα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με κύριο στόχο, την ανάδειξη και καθοδήγηση των ταλαντούχων και ελπιδοφόρων νέων αθλητών-τριών μας και την εκπαίδευση τους ως προς το πλαίσιο λειτουργίας του αθλητισμού, τις αξίες που πρεσβεύει και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που προσφέρει».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές ομαδικές προπονήσεις, κυρίως στους δασικούς δρόμους πέριξ του Καρπενησίου, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά και την ελευθερία της προπόνησης στη φύση αλλά και την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος που αναπτύσσεται μέσα από αυτές. Παράλληλα είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα για όλους, με την οργάνωση σεμιναρίων προπονητικής, ψυχολογίας, διατροφής, διαχείρισης των social media αλλά και workshop για τους αθλητές αλλά και τους προπονητές.

Στα παιδιά μίλησε τόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, όσο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ οργανωτικό ρόλο είχαν στο καμπ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο τεχνικός δ/ντής της ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου, και ο τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς-Εύβοιας, Ντίνος Μπουλούκος.

Φωτογραφίες: Ευρυτανικά Νέα, ΣΕΓΑΣ, stivostime.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ