20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χίος: Να μην αντιμετωπίσουν με αδιαφορία τις ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με σύντομη ομιλία σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Απλωταριάς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές και κάλεσε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να αποτελέσουν και πάλι την θετική έκπληξη, δίνοντας υψηλά ποσοστά στη Ν.Δ., όπως έγινε και στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτός, όπως είπε, ήταν ένας από τους τρεις λόγους που ήθελε να επισκεφτεί τη Χίο. Ευχαριστώντας, σημείωσε: «είμαι σίγουρος ότι εξίσου θεαματικά θα είναι τα ποσοστά και στις ευρωεκλογές».

Ο δεύτερος λόγος, όπως είπε, είναι για να έχει προσωπική άποψη για τα έργα υποδομής που η κυβέρνηση του έχει δρομολογήσει στο νησί. Μέσα στην τετραετία θα είναι έτοιμο το έργο του αεροδρομίου, σημείωσε, ενώ δήλωσε πως έχει προσωπικό ενδιαφέρον για το φράγμα Κόρης Γεφύρι.

“Να εκφράσω τη χαρά μου, για αυτή τη φορά, οι φορείς δεν μου μίλησαν για το πρώτο  πρόβλημα που είχαν. Που ήταν το μεταναστευτικό. Αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε και το έλυσε στην πρώτη της θητεία και με πρώτο υπουργό τον Νότη Μηταράκη” σημείωσε.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στη visa που δίνεται πλέον σε 10 νησιά, λέγοντας ότι υποδεχόμαστε νόμιμα ανθρώπους από την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι είμαστε η μόνη χώρα που έχει εξασφαλίσει αυτή την εξαίρεση από το μηχανισμό Σένγκεν, γιατί, όπως είπε, αυτή η Κυβέρνηση έχει αξιοπιστία  στην Ευρώπη.

Ο τρίτος λόγος, όπως είπε, είναι για να μιλήσει για τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι πρέπει  να τις αντιμετωπίζουμε όχι με αδιαφορία, αφού είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αναλύοντας τους λόγους και τονίζοντας τις επιτυχίες – όπως είπε – της κυβέρνησης που με την πίεση της, εξασφάλισε  πόρους τόσο για την υποστήριξη  δομών όσο και τη δρομολόγηση άλλων μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους πολέμους που έχουμε  στην περιοχή μας, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στην Ε.Ε., σημειώνοντας πόσο σημαντικό είναι να πετύχουμε κοινό αμυντικό ταμείο. Εξίσου σημαντικό, πρόσθεσε, είναι να πετύχουμε συνέχεια του Ταμείου Ανάκαμψης, αναφέροντας ως παράδειγμα το σύγχρονο ιατρείο που δημιουργείται στα Ψαρά μέσω χρηματοδότησης από αυτό.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στους οικονομικούς δείκτες που πέτυχε η κυβέρνησή του. “Το πρώτο πράγμα που έχουμε σήμερα είναι εργοδότες που μας λένε ότι δεν έχουν προσωπικό, δείγμα της μείωσης της ανεργίας που επιτεύχθηκε” σημείωσε. Και πρόσθεσε: “Μη δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να μπορούν να αμφισβητούν αυτή την πορεία”, ζητώντας ισχυρή Ν.Δ. για να συνεχίσει τις θεσμικές  αλλαγές.

“Η νέα μεγάλη πατριωτική ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που έχει πειστική πρόταση” τόνισε και κάλεσε τα μέλη του κόμματος σε συσπείρωση, “να μην πάνε χαλαρά προς την κάλπη των ευρωεκλογών”.

Ανανεώνοντας το ραντεβού στη Χίο με αφορμή τα εγκαίνια μεγάλων έργων, περπάτησε στην οδό Απλωταριάς, με πλήθος κόσμου να τον χαιρετά. 

Στη συνέχεια, παραβρέθηκε στον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο  Γκιάλα, ενώ ,σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, το Μουσείο Σφαγών του 1822 και το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά.

Φθάνοντας στη Χίο είχε σύσκεψη με τους δημάρχους των νησιών του νομού.

Ο δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής έθεσε ιδιαίτερα το θέμα του νερού και της ολοκλήρωσης του φράγματος Κόρης  Γεφύρι, όπως και της εξεύρεσης χρηματοδότησης για αλλαγή του δικτύου αμιαντοσωλήνων.

Ο δήμαρχος Ηρωικής Νήσου  Ψαρών Κώστας Βρατσάνος του έθεσε το θέμα του μειωμένου  ΦΠΑ και στα μικρά νησιά, αλλά και το γεγονός ότι διορίζονται υπάλληλοι στο Δήμο που σύντομα ζητούν απόσπαση.  Τέθηκε, επίσης, το θέμα  των ακτοπλοϊκών  συγκοινωνιών. 

Ο δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ επισήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και την τεχνική βοήθεια που χρειάζονται οι μικροί δήμοι.

Στην περιφερειακή ενότητα Χίου τέθηκε το θέμα του έργου του αεροδρομίου, ενώ του παραδόθηκε σχετικός φάκελος από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός υποδομών Νίκος Ταχιάος, όπως και ο βουλευτής  Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

Έξω από το δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ. Περίπου 50 άτομα φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, καλώντας τον πρωθυπουργό να δει την πραγματική – όπως ανέφεραν – εικόνα του νησιού, “με ημιτελή έργα και προβλήματα”.

Στη διαδρομή από το δημαρχείο έως το Μέγαρο της περιφερειακή ενότητας, τον πρωθυπουργό πλησίασε συνεργείο του τουρκικού καναλιού ΤRT. Σύμφωνα με τα μέλη του συνεργείου, ρώτησαν τον πρωθυπουργό αν θα επισκεφθεί την Άγκυρα, χωρίς να τους δοθεί απάντηση.

Το τουρκικό κανάλι βρίσκεται στη Χίο για να καλύψει το 1ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών, μεταξύ δύο ομάδων της Σμύρνης και δύο της Χίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ