12 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό (!) στο ανατολικό Βελούχι – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανές περιστατικό στα όρια Φθιώτιδας - Ευρυτανίας

Σε δωμάτιο του Χειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, νοσηλεύεται ένας 61χρονος κτηνοτρόφος από τη Μερκάδα Φθιώτιδας, που χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, έπεσε θύμα επίθεσης από… αρκούδα (!), όπως ο ίδιος περιγράφει στα Ευρυτανικά ΝΕΑ.

Το πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, που διατηρεί ποιμνιοστάσιο κοντά στη Μερκάδα, ανησύχησε από τα γαβγίσματα των τσοπανόσκυλων και έσπευσε σε χωματόδρομο, πλησίον των Αγ. Αποστόλων, προκειμένου να δει τι είχε συμβεί.

Ξαφνικά και πριν προλάβει να αντιδράσει, δέχθηκε επίθεση από αρκούδα, που -όπως ο ίδιος εκτιμά- είχε τρομάξει από τα σκυλιά και στη θέα του ανθρώπου ένιωσε πως εγκλωβίζεται, με αποτέλεσμα να γίνει επιθετική.

Το μεγαλόσωμο ζώο τραυμάτισε με τα νύχια τον 61χρονο σε πρόσωπο, στήθος και δεξί χέρι, προτού τραπεί σε φυγή μέσα στο δάσος.

«Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου», παραδέχεται ο Φθιωτός κτηνοτρόφος, που, μετά την επίθεση, αιμόφυρτος ειδοποίησε γνωστούς του από την περιοχή, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Ο 61χρονος είναι καλά στην υγεία του και σύντομα αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ