19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Γκολ αλά… Ζλάταν για τον Πάνο Λιάγκα, στη νίκη του Λεβαδειακού με τα Χανιά (3-0) – Φινάλε θρίλερ για την άνοδο

Συναρπαστικό προμηνύεται το φινάλε της υπόθεσης ανόδου στην Super League, μετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι-οφ της SL2.

Ο Λεβαδειακός ανέβηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην κορυφή, αφού η εντός έδρας ήττα της Ξάνθης από τον Εργοτέλη έφερε φοβερές ανατροπές στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι Βοιωτοί ισοβαθμούν με τον Ιωνικό στους 50 βαθμούς, ενώ στους 48 έπονται Ξάνθη και Εργοτέλης. Με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν: Ξάνθη – Λεβαδειακός και Ιωνικός – Εργοτέλης, είναι προφανές ότι όλα κρέμονται σε μία κλωστή, αφού το όνειρο από τον εφιάλτη απέχει ελάχιστα.

Ο Λεβαδειακός νίκησε 3-0 εντός έδρας τα Χανιά για την τέταρτη (και προτελευταία) αγωνιστική των πλέι-οφ, στο ντεμπούτο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο των Βοιωτών.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Πάνος Λιάγκας φρόντισε να επιβεβαιώσει -για άλλη μία φορά- πως πρόκειται για έναν αμυντικό που… ξέρει μπάλα και δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ αλά… Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (!).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρίνος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και έφερε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, με τον 21χρονο αμυντικό από το Καρπενήσι να επιχειρεί λόμπα με… τακουνάκι, για να στείλει τη μπάλα στην απέναντι γωνία και να πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρωταθλήματος της Super League 2.

Δείτε το γκολ του Λιάγκα:

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

-Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

– Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

– Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)

– Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)

– Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

1. Αν ισοβαθμήσει Λεβαδειακός και Ιωνικός, τότε θα υπερισχύσει η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (αμφότερες έχουν από 42 γκολ) και μετά η καλύτερη άμυνα, αφού στα αποτελέσματα τους υπάρχει απόλυτη ισορροπία (1-1, 2-1, 2-3)

2. Αν ισοβαθμήσει Λεβαδειακός και Εργοτέλης, τότε υπερέχουν οι Βοιωτοί που έχουν δύο νίκες (1-0, 1-0) και μία ήττα 0-1.

(Με στοιχεία από sport24, sdna.gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ