7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Για δωδέκατη χρόνια το Samos Young Artists Festival στη Σάμο

Πιστό στο ραντεβού του για 12η χρονιά το Samos Young Artists Festival, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην ανατολικότερη πλευρά της Ευρώπης στην Σάμο στοχεύοντας να παντρέψει τα ακούσματα της Δύσης με την Ανατολή . Από τις 7 ως τις 13 Αυγούστου είκοσι δύο (22) μουσικοί από διάφορες γωνιές της υφηλίου θα παρουσιάσουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που εκτείνεται από το μπαρόκ ρεπερτόριο μέχρι την κλασική και ρομαντική μουσική και την μουσική δωματίου που στοχεύει στην υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και κατ΄επέκταση στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Η Masha Ilyashov και ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος, καλλιτεχνικοί διευθυντές του φεστιβάλ έχουν ετοιμάσει πρόγραμμα επτά συνολικά συναυλιών που θα παρουσιαστεί στην σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου Πυθαγορείου.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ μουσικής του Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιείται από το 2010 ανελλιπώς ενώ το 2018 βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του Συλλόγου Μουσικής και Κριτικών Θεάτρου ως το “Καλύτερο Περιφερειακό Μουσικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ