19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΔΙΕΚ Καρπενησίου / 7 ειδικότητες για 200 σπουδαστές, στο νέο εξάμηνο. Διά ζώσης φέτος τα μαθήματα – Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Συνολικά τέσσερις νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου· μαζί με τα περυσινά τμήματα, οι διδασκόμενοι τομείς ανέρχονται σε επτά, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γνωστικών αντικειμένων και προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή δωρεάν επιμόρφωσης.

Πολυπληθές το ΔΙΕΚ

Πιο αναλυτικά, πλην απροόπτου, θα συγκροτηθούν τμήματα που αφορούν τις ειδικότητες: «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», «Τεχνικός Αγροτουρισμού», «Τεχνικός Δασικής Προστασίας» και «Βοηθός Φαρμακείου». Θα συνεχιστούν δε τα μαθήματα των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Βοηθός Νοσηλευτικής» και «Συνοδός Βουνού». Εκ των πέντε νέων ειδικοτήτων που προτάθηκαν, μόνο μία δεν θα «τρέξει» από το νέο εξάμηνο («Στέλεχος Ασφάλειας Security»), καθώς δεν εκδηλώθηκε το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Φέτος, όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα», για πρώτη φορά, 8.594 υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού. Στο ΙΕΚ του Καρπενησίου εισήχθησαν 45 άτομα και μένει να φανεί πόσοι εξ αυτών θα εγγραφούν και θα παρακολουθήσουν μαθήματα.

«Προτεραιότητά μας», δήλωνε πρόσφατα η Υπ. Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, «είναι να προσφέρουμε στις νέες και τους νέους της χώρας μας μια σύγχρονη και αποτελεσματική Επαγγελματική Κατάρτιση, που θα εγγυάται σπουδές σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και μπορούν να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση, μέσω ποιοτικών σπουδών (…)».

Στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου, το δυναμικό των σπουδαστών για τη νέα χρονιά υπολογίζεται σε διακόσια (200) άτομα, νέους και παλιούς εκπαιδευόμενους. Όπως λέει στην εφημερίδα η Διευθύντρια, κα Βασιλική Καλτσή, θα χρησιμοποιηθεί το σύνολο των διαθέσιμων αιθουσών διδασκαλίας στη Μαθητική Εστία (σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που στεγάζεται, επίσης, εκεί) και, αν παραστεί ανάγκη, θα επιστρατευθούν και χώροι του Τμήματος Δασολογίας & ΔΦΠ.

Το πρωτόκολλο λειτουργίας

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία (και) στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπου θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ορίζονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο των Πανεπιστημίων.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ το διδακτικό προσωπικό και οι σπουδαστές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό τους (με πιστοποιητικό εμβολιασμού)

να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου 6μήνου,

ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για covid δύο φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο ΔΙΕΚ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το ποσοστό των εμβολιασμένων στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει -πιθανόν- μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, ενώ προσεχώς θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής εκπαιδευτών, μέσω του Μητρώου που καταρτίστηκε πέρυσι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ