28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι 4 νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου – Συνολικά 80 θέσεις διατίθενται μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού

Το ΔΙΕΚ Καρπενησίου παρέχει ανανεωμένο κάθε φορά αντικείμενο σπουδών και για το νέο χειμερινό εξάμηνο ανακοίνωσε τη λειτουργία συνολικά τεσσάρων (4) ειδικοτήτων

από την έντυπη έκδοση

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθορίστηκαν οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων ανά ειδικότητα στα δημόσια ΙΕΚ, για τους τελειόφοιτους και τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2023. Οι υποψήφιοι και υποψήφιες μπορούν να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό́ δελτίο, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στα δημόσια ΙΕΚ, μεταξύ αυτών και στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου το έτος κατάρτισης 2023 – 2024 είναι συνολικά τέσσερις, οι εξής:

1) Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

2) Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών (security)

3) Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) και

4) Τεχνικός Δασικής Προστασίας

Συνολικά 22.436 θέσεις διατίθενται μέσω παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, έναντι 16.544 θέσεων της περσινής χρονιάς, ποσοστό αύξησης 36%. Οι εν λόγω θέσεις προσφέρονται από όλα τα δημόσια ΙΕΚ, δηλαδή τα δημόσια ΙΕΚ αρμοδιότητας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εξ αυτών, οι διατιθέμενες θέσεις του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου στα ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (όπως το ΔΙΕΚ Καρπενησίου) αυξάνονται σε 18.460 από 14.200, ποσοστό αύξησης 30%.

Για το ΙΕΚ Καρπενησίου, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας, άνοιξαν συνολικά 80 θέσεις μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, 20 για κάθε μία από τις τέσσερις ειδικότητες.

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία θα αφορά τόσο τους επιτυχόντες σε ειδικότητα από το Παράλληλο Μηχανογραφικό, όσο και απλούς πολίτες.

Η φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ