7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκπαιδεύονται να ασκούν και να προασπίζονται τα δικαιώματα τους οι μαθητές του 2ου γυμνασίου Σάμου

Στο πρόγραμμα « Σχολεία για Όλους» συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Σάμου μαζί με άλλα 45 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και δημοκρατικού σχολικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project επισκέφτηκε την Σάμο και μίλησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Γιώργος Μόσχος ,νομικός, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος και για σχεδόν 15 χρόνια Συνήγορος του παιδιού στην Ελλάδα και ιδρυτικό μέλος της ΠΡΩΤΑ.12, της πρωτοβουλίας για τη διάδοση και εφαρμογή του άρθρου 12 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες προσανατολισμένα στην ενδυνάμωση των μαθητικών κοινοτήτων ως προς την υλοποίηση του δικαιώματος των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε αποφάσεις στις τάξεις και στα σχολεία τους. Ο κ. Γ. Μόσχος συναντήθηκε και με την ομάδα διαμεσολάβησης για θέματα σχολικού εκφοβισμού του 2ου Γυμνασίου, της οποίας υπήρξε εμπνευστής και συνοδοιπόρος.

«Πρόθεσή μας είναι οι μαθητές να γνωρίζουν, να ασκούν και να προασπίζονται τα δικαιώματά τους, να μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, να αναλαμβάνουν ευθύνες, να χαίρονται, να εκφράζονται, να δημιουργούν και παράλληλα να σέβονται και να υποστηρίζουν τα δικαιώματα των άλλων» τόνισε ο κ. Μόσχος ενώ η δ/ντρια του Γυμνασίου Πατρίτσια Χατζηϊωαννίδου ανέφερε ότι «πρόθεση των εκπαιδευτικών είναι οι μαθητές να γνωρίζουν, να ασκούν και να προασπίζονται τα δικαιώματά τους, να μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, να αναλαμβάνουν ευθύνες, να χαίρονται, να εκφράζονται, να δημιουργούν και παράλληλα να σέβονται και να υποστηρίζουν τα δικαιώματα των άλλων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ