9 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η αστυνομία στα χωριά της Ευρυτανίας. Τα πρώτα δρομολόγια του 2024 για την Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.), της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδα

Εβδομαδιαίως ανακοινώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων της τοπικής Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, που έχει στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών.

Στην Ευρυτανία, την Πέμπτη 4/1/2024, από 19:00 έως 02:00, η Κ.Α.Μ. θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Φουρνά-Βράχα-Πλάτανος-Μεσοχώρα-Κορίτσα, ενώ την Παρασκευή 5/1, από 19:00 έως 02:00, θα βρεθεί σε Παρκιό-Μαραθιά-Ανατ. Φραγκίστα-Δυτ. Φραγκίστα-Αγ. Γεώργιο- Επισκοπή. Το Σάββατο 6/1, ανήμερα Θεοφανίων, από 09:00 έως 14:00, οι αστυνομικοί θα βρεθούν στον Προυσό.

Ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας ξεκίνησε το 2016 στην Ευρυτανία και πρόκειται για δράση ενταγμένη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Κ.Α.Μ. είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη στενότερη συνεργασία μαζί τους.

Η συμβολή των Κ.Α.Μ., σημειώνει η Αστυνομία, αξιολογείται ως σημαντική στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης σε δυσπρόσιτες περιοχές, στην πρόληψη-αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας, συνεργασίας και συμφιλίωσης με τους κατοίκους και τους φορείς, παράγοντες που συντελούν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ