8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κέρκυρα: Προωθούνται οι διαδικασίες δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου

Την πρόοδο που καταγράφεται στις διαδικασίες δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου χαμηλής και μέσης όχλησης στην Κέρκυρα, περιέγραψαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας Σπύρος Ιωάννου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Κιτσάκης.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε, ότι έως τις 13 Δεκεμβρίου που έληξε η προθεσμία κατάθεσης φακέλων, υπήρξαν τρεις προσφορές οικοπέδων με συγκεκριμένους όρους για την οριοθέτηση του Πάρκου. Παράλληλα, επελέγη η εταιρεία NETRINO ως σύμβουλος διερεύνησης της καταλληλότητας των γηπέδων αλλά και σύνταξης του φακέλου με την πρόταση προς την Γ.Γ. Εμπορίου, με την οποία θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Κιτσάκης επισήμανε ότι η υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης θα πρέπει να γίνει έως τις 20 Φεβρουαρίου, γι’ αυτό και επελέγη πεπειραμένος εξωτερικός συνεργάτης συμβούλων. Ως πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, δήλωσε την ικανοποίησή του, για το γεγονός ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο βρίσκεται στην τελική του ευθεία, υλοποιώντας μια βασική προσδοκία του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κέρκυρας τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας συμβούλων NETRINO Στέφανος Κομνηνός, δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μια θετική συγκυρία, καθώς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προκηρυχθεί πρόσκληση για τη χρηματοδότησης κατά 50 % της δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων στη χώρα μας.  Η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδίου, όπως είπε, θα δώσει βαθιά ανάσα στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Κέρκυρας, θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις να μετεγκατασταθούν μετά τη λήξη των αδειών λειτουργίας τους, ενώ σημαντικές δραστηριότητες, όπως το χονδρεμπόριο, τα logistics και η εφοδιαστική αλυσίδα, θα βρουν χώρο δραστηριοποίησης χαμηλής και μεσαίας όχλησης χωρίς προβλήματα.

Οι παριστάμενοι, δεν παρέλειψαν να τονίσουν την προοπτική δημιουργίας και δεύτερου επιχειρηματικού πάρκου, μακριά από τη μέση Κέρκυρα, αν οι συνθήκες το απαιτήσουν ή αν υπάρξει ενδιαφέρον εγκατάστασης επιχειρήσεων υψηλής όχλησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ