7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Με την 3η δόση εμβολιάστηκαν οι περιθαλπόμενοι του Θεραπευτηρίου – Δηλώσεις του Διοικητή Κλ. Λάππα (vid)

Το μοναδικό μέσο για την πλήρη ανάκτηση της προστασίας από σοβαρή covid-19, που είχε επιτευχθεί με το βασικό σχήμα του εμβολιασμού, είναι η αναμνηστική δόση, τονίζουν οι ειδικοί· ιδίως για ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η 3η δόση είναι απαραίτητη το ταχύτερο δυνατόν.

Εξάλλου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε, το απόγευμα της Παρασκευής (3/12), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους (δείτε εδώ).

Προς τον σκοπό της θωράκισης της υγείας των περιθαλπόμενων, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκαν, νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (1/12), εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης.

Όπως λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Διοικητής του ΘΧΠ, κ. Κλεομένης Λάππας, την αναμνηστική δόση επέλεξαν να λάβουν συνολικά εξήντα (61) περιθαλπόμενοι, σε σύνολο εβδομήντα δύο (72) ατόμων. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είχαν συμπληρώσει 6μηνο από τη 2η δόση (πλέον μπορούν να εμβολιαστούν και με το πέρας 3μήνου, όπως αναφέρθηκε παραπάνω), είτε άλλων που δεν συμφώνησαν -είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς τους- να λάβουν την αναμνηστική δόση.

Άλλωστε, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία χορήγησης αναμνηστικής δόσης και στους εργαζόμενους της δομής, στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Καρπενησίου. Σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν, τελούν τρεις υπάλληλοι του Θεραπευτηρίου.

Ο Διοικητής του ΘΠΧ δηλώνει ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση της πανδημίας σε επίπεδο δομής, καθώς, όπως λέει, δεν καταγράφηκε καμία απώλεια από covid-19.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ